Πως να εμφανισθεί γρήγορα το site σας στα αποτελέσματα του Google

Όχι πριν πολύ καιρό, υπήρχε μια ολόκληρη ακμάζουσα «βιομηχανία» που απευθυνόταν στους βιαστικούς ιδιοκτήτες δικτυακών τόπων (sites). Σε αυτούς, δηλαδή, που ήθελαν να συμπεριληφθούν στους καταλόγους του Google όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να αρχίσει το site τους να εμφανίζεται στις σελίδες των αποτελεσμάτων του.

Πως λειτουργούσε το σύστημα; Οι βιαστικοί ιδιοκτήτες δικτυακών τόπων αγόραζαν links προς το site τους, τα οποία βρίσκονταν σε sites με υψηλό Page Rank. Αυτά τα links έμεναν ενεργά για ένα μήνα και κόστιζαν έως και 800$ (για αυτόν τον ένα μήνα)! Αυτό που υποστήριζαν οι πωλητές ήταν ότι αγοράζονται ένα link από ένα site με Page Rank 7 και πάνω, ήταν εγγυημένο ότι το googlebot θα επισκεφθεί το site του αγοραστή μέσα σε 24 ώρες και θα ολοκληρωνόταν η ανάλυση των σελίδων του μέσα σε άλλες 24 ώρες. Αν το link ήταν σε ένα site με PR 8, τότε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωνόταν μέσα σε λίγες ώρες μόνο!

Όσο υπερβολικό και να μοιάζει, υπήρχαν πάρα πολλοί που πλήρωναν αυτά τα λεφτά γιατί πίστευαν ότι η καταχώρηση στους καταλόγους του Google σημαίνει αυτόματα αυξημένη κίνηση στο site, εφόσον θα βελτιωνόταν η θέση του site τους στα SERPs (συντομογραφία για τον όρο Search Engine Results Pages ή στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης).

Όπως και κάθε άλλη φούσκα, έτσι και αυτή ξεφούσκωσε γρήγορα. Το Google πρόσθεσε ένα φίλτρο στο σύστημα του, το οποίο λάμβανε υπόψη του την ηλικία του κάθε link. Με άλλα λόγια, τα links προς τα sites είχαν θετική επίδραση μόνο μετά την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος, ακυρώνοντας στην πράξη τα οποία πλεονεκτήματα υπήρχαν από την αγορά ενός πληρωμένου link.

Τεχνικές για να βρει το Google το site σας γρήγορα και φθηνά

1. Γράψτε και καταχωρήστε ένα πρωτότυπο άρθρο σε ένα κατάλογο άρθρων. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα link προς το site σας, με το κείμενο της επιλογής σας ως τίτλο του link!

Αυτή η τεχνική λειτουργεί ως εξής: οι κατάλογοι άρθρων είναι sites πολύ πλούσια σε περιεχόμενο (το Google τρελαίνεται για περιεχόμενο) και, αν ο κατάλογος έχει υψηλό Page Rank, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το googlebot (ή google crawler ή google spider, όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα) θα επισκεφθεί αυτό το site πολλές φορές κάθε ημέρα. Μόλις το googlebot συναντήσει το άρθρο σας, θα προσθέσει το site σας στους καταλόγους του και, πολύ σύντομα, θα επισκεφθεί για να αναλύσει και τις σελίδες του site σας.

2. Ο δεύτερος τρόπος για να συμπεριληφθεί το site σας στους καταλόγους του Google γρήγορα και φθηνά είναι να προσθέσετε ένα link προς το site σας σε ένα από τα δημοφιλή sites που χειρίζονται tags, όπως το Digg.com, το Technorati.com, το del.icio.us και άλλα πολλά.

Το κόλπο είναι να μην επιλέξετε κάποια πολύ δημοφιλή λέξη-κλειδί για το link σας. Ο σκοπός σας είναι να προσελκύσετε το googlebot και όχι ανθρώπους – επισκέπτες. Για αυτό τον λόγο, χρησιμοποιήστε κάποια λέξη-κλειδί που είναι ελάχιστα διαδεδομένη! Το googlebot επισκέπτεται αυτά τα sites πολλές φορές την ημέρα και πολλά από αυτά έχουν Page Rank 8 ή και μεγαλύτερο!

 

Ενημέρωση 21/07/2010:
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Digi-Retail, πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Δείτε περισσότερα στο www.digi-retail.com, που ετοίμασε η ClickMedia για την καλύτερη ενημέρωση σας.

 

we are hiring
Follow us on Google+