Πολύ flash και λίγο περιεχόμενο: ένα συνηθισμένο λάθος

Για κάποιο λόγο, αρέσει στους ιδιοκτήτες των sites η ιδέα των πολλών κινούμενων γραφικών (flash). Ίσως γιατί νομίζουν ότι η χρησιμοποίηση πολλών flash κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, κάνοντας το site και κατ’ επέκταση την επιχείρηση τους πιο ενδιαφέρουσα. Όμως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές, ένα site φορτώνεται με flash για να καλύψει το ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Είμαστε στο 2008 και το περιεχόμενο σε ένα site είναι αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο! Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε τα flash με σύνεση.

 

Οι συνδέσεις στο internet (και ειδικά στην Ελλάδα) δεν είναι ακόμα όλες υψηλής ταχύτητας. Τα sites με πολλά flash, όμως, απαιτούν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης. Έτσι, ένα παραφορτωμένο με flash site αργεί πάρα πολύ να φορτώσει, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να μην έχει την υπομονή να περιμένει να ανοίξει η σελίδα και να φεύγει αμέσως (ο επισκέπτης θα δώσει δευτερόλεπτα στο site σας και όχι λεπτά!).

 

Αν πάλι κάποιοι έχουν υψηλή ταχύτητα σύνδεσης, αυτοί θα μπουν στο site σας για ένα συγκεκριμένο λόγο. Δεν τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν τα flash (ίσως μόνο την πρώτη φορά) αλλά να βρουν απαντήσεις για αυτό που ψάχνουν. Επομένως, αν δεν θέλετε να χάσετε την πολύτιμη επισκεψιμότητα του site σας, περιορίστε τα flash. Χρησιμοποιήστε τεχνικές βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων σας (SEO), προσθέστε ουσιαστικό περιεχόμενο και να έχετε πάντα υπόψη ότι οι άνθρωποι έρχονται στη σελίδα σας για να βρουν πληροφορίες ή για ένα προϊόν και όχι για να διασκεδάσουν.

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τα flash. Φαίνονται τόσο όμορφα σε ένα καινούργιο site! Αν δεν έχετε, όμως, κάποιο σπουδαίο γεγονός που θέλετε να τονίσετε όπως η έναρξη μιας καμπάνιας ή κάτι ανάλογο, αφαιρέστε τα εντελώς. Αν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποιο τέτοιο γεγονός, μην τα αφήνεται περισσότερες από μια – δύο ημέρες. Επίσης, αν τελικά αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εισαγωγικό flash, σιγουρευτείτε ότι υπάρχει κουμπί παράλειψης του flash για αυτούς που δε θέλουν να το δουν.

 

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να υπάρχει κάποιο flash στο site σας. Όχι, όμως, για πολύ ώρα και φυσικά να μην αποσπά την προσοχή του επισκέπτη από τον πρωταρχικό σκοπό της ύπαρξης του site σας. Εάν θέλετε να κρατήσετε τους πολύτιμους επισκέπτες σας, αυτοί θα πρέπει να βλέπουν το site σας ως πηγή πληροφόρησης και όχι ως πηγή ενόχλησης! Γι’ αυτό, περιορίστε τα flash που αποσπούν την προσοχή τους και εστιάστε σε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα σας ή σε ποιοτικότερο περιεχόμενο για τους επισκέπτες σας και θα ωφεληθείτε από αυτό.

 

we are hiring
Follow us on Google+