Πώς να ξεπεράσετε την κρίση

Οι αιτίες της κρίσης είναι λίγο – πολύ γνωστές σε όλους: το πολιτικό προσωπικό απλώς μετέθετε τις ευθύνες για την επίλυση των προβλημάτων στην αμέσως επόμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση αυτή κράτησε πολλά χρόνια, τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν. Ο ιδιωτικός τομέας υπέφερε από τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν. Αντί να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων η ελληνική οικονομία έμεινε σταθερή στο μεταπρατικό της χαρακτήρα.

Τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές οικονομίες αναζητούν τρόπους να ξεπεράσουν την κρίση, η Ελλάδα δείχνει ζαλισμένη και αδύναμη να αντιδράσει. Όμως υπάρχουν λύσεις. Μέσα στη δίνη της ανασφάλειας, η τεχνολογία μας δίνει εργαλεία να ξανασκεφτούμε τις προοπτικές και τις δυνατότητες της επιχείρησής μας, δίνοντας μας πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος και όχι εχθρός, ας την κάνουμε να δουλέψει για μας.

Το internet είναι ο βασικός εκφραστής της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι απλό, φθηνό και παρέχει άπειρες ευκαιρίες και προοπτικές:

  • Εκατομμύρια καταναλωτές από όλο τον κόσμο μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από το κλικ ενός ποντικιού.
  • Πολλές νέες ιδέες ξεκινούν από το internet, το οποίο είναι ο ιδανικός σύντροφος για την αξιολόγηση και την αξιοποίηση μιας ιδέας που θα μετατραπεί σε προϊόν ή σε υπηρεσία.
  • Η έρευνα αγοράς  συχνά ξεκινά μέσα από ένα απλό web site με απροσδόκητα καλά αποτελέσματα πολλές φορές.
  • Η αναδιανομή των δικτύων παραγωγής, διανομής και διάθεσης των προϊόντων σε διεθνές επίπεδο είναι γεγονός.

 

Απαιτείται, όμως, ριζική αλλαγή φιλοσοφίας

Το διαδίκτυο, πάνω από όλα είναι αλλαγή φιλοσοφίας, μιλάμε για νέους τρόπους επικοινωνίας, προσέγγισης, έρευνας αγοράς, διανομής - διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών:

  • Το διαδίκτυο είναι συνυφασμένο με την καινοτομία και την αναζήτηση.
  • Η κρίση ήρθε να θέσει εκτός αγοράς τους μεσάζοντες που κυριαρχούσαν στην ελληνική αγορά, η κρίση θέτει εκτός αγοράς τους κακοπληρωτές που έκαναν τις απλήρωτες επιταγές φέιγ-βολάν στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων.
  • Η κρίση ήρθε για να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στην ελληνική οικονομία, ήρθε για να μεταβάλλει συνήθειες που κυριαρχούσαν μέσω της ακινησίας και της έλλειψης καινοτόμου πνεύματος.
  • Η στροφή των ελλήνων επιχειρηματιών στο εξωτερικό μέσω της προώθησης και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών σήμερα αποτελεί την εξαίρεση, αύριο πρέπει να είναι ο κανόνας και θα είναι.


Η κρίση δεν αποτελεί επιλογή, αποτελεί σημείο εκκίνησης.

we are hiring
Follow us on Google+