10 σημαντικοί λόγοι για να αποκτήσετε ένα επαγγελματικό web site

1To internet έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλάζοντας μια για πάντα τα δεδομένα που έως τώρα λειτουργούσαν. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, ένα επαγγελματικά φτιαγμένο εταιρικό web site μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της αναπτυξιακής πορείας μιας επιχείρησης.

 

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σχετικά με το γιατί απαιτείται να έχετε ένα επαγγελματικό web site, έχουμε σταχυολογήσει για εσάς τα παρακάτω ζωτικά σημεία:

  1. Αναβαθμίζεται η εικόνα σας στους υπάρχοντες και δυνητικούς σας πελάτες. Προβάλετε το μήνυμα ότι είστε σύγχρονοι, ακολουθείτε τις τεχνολογικές εξελίξεις και, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζετε να κινήστε προς τα εμπρός και να πρωτοπορείτε.
  2. Προβάλλεται η επιχείρησή σας και οι δραστηριότητές σας (οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σας) όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο, σε τοπικό, εθνικό ή ακόμη και παγκόσμιο επίπεδο.
  3. Βελτιώνεται σημαντικά το πρεστίζ και το κύρος της επιχείρησής σας. Βελτιώνεται η αναγνωρισιμότητα και η ισχύς του brand της επιχείρησής σας.
  4. Μέσα από το εταιρικό σας web site μπορείτε να  προωθήσετε με χαμηλό κόστος μεγαλύτερο όγκο πληροφόρησης με ελκυστικό και λειτουργικό τρόπο για τους επισκέπτες σας (σε σχέση με τη διαφήμιση σε παραδοσιακά μέσα όπως διαφημιστικά έντυπα, οδηγούς, κλαδικά έντυπα, tv, εκθέσεις).
  5. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε και να εμπλουτίσετε της πληροφορίες του web site σας καθημερινά. Έτσι, δίνετε την εικόνα μιας εταιρίας που είναι εξωστρεφής και ενδιαφέρεται να επικοινωνεί με τους πελάτες της. Οι εταιρείες που επενδύουν σε μια ποιοτική και σύγχρονη ιστοσελίδα υποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες.
  6. Το web site σας μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο μάρκετινγκ, πιο άμεσο, φθηνότερο και στοχευμένο. Σας δίνει τη δυνατότητα να αντλήσετε στοιχεία για την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, να προωθήσετε και να διαχειριστείτε καμπάνιες και τις προσφορές σας. Επιπλέον σας παρέχει εργαλεία και στατιστικά μεγάλης ακρίβειας με τα οποία μπορείτε τακτικά σε ελάχιστο χρόνο να κάνετε ανάλυση της αγοράς σας και να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα.
  7. Οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων σας. Μέσα από το site σας οι υφιστάμενοι και οι εν δυνάμει πελάτες σας έχουν όλο το χρόνο που χρειάζονται και όλη τη λεπτομερειακή πληροφόρηση για να πάρουν την απόφασή τους χωρίς μάλιστα το πωλησιακό άγχος. Έτσι, όταν επικοινωνήσουν, έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους. Ουσιαστικά το site σας έχει προ-πωλήσει την όποια υπηρεσία ή προϊόν σας. Παράλληλα οι πελάτες μπορούν να επανέρχονται και παρακολουθούν τις όποιες αλλαγές προωθείτε μέσω του site σας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. (π.χ. προσφορές, προγραμματισμένες εισαγωγές κ.α.).
  8. Μπορεί να μειώσει σημαντικά το φόρτο εργασίας του τμήματος υποστήριξης πελατών. Συχνές ερωτήσεις πελατών σας οι οποίες είναι κοινές για όλους, ωστόσο σας ανάλωναν σημαντικές ποσότητες χρόνου για να απαντηθούν στον καθένα ξεχωριστά μπορούν να αναρτηθούν στο εταιρικό σας site και να τους κατευθύνετε εκεί προς ενημέρωσή τους. Επιπλέον σας επιτρέπει να δέχεστε άμεσο feedback από υφιστάμενους, παλιούς και δυνητικούς πελάτες με διάφορα εργαλεία (φόρμες παραπόνων, προσφορών, εφαρμογή chat, newsletters, αξιολογήσεις και σχόλια πελατών κ.α). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο διαδικτυακής έρευνας (polls) και να σας επιτρέψει να διεισδύσετε σε περισσότερες αγορές πελατών και να ανακαλύψετε ανάγκες που ούτε καν τις είχατε φανταστεί.
  9. Μπορεί να διευκολύνει τη λειτουργία της ίδιας της εταιρείας ή οργανισμού εσωτερικά (newsletters, εργαλείο παρουσιάσεων και πώλησης στα χέρια των πωλητών σας, κ.α.) αλλά και προς τους επισκέπτες της. Μπορείτε να ενημερώσετε τους επισκέπτες σας για την δομή της επιχείρησης σας, οικονομικά μεγέθη ή στοιχεία, ευκαιρίες εργασίας, επιτεύγματά, ωράριο λειτουργίας, εκδηλώσεις / ενέργειες σας, στοιχεία πωλήσεων κ.α.. Oι πελάτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και προτιμούν τις εταιρίες και επαγγελματίες που ξέρουν καλύτερα.
  10. Με ένα καλοφτιαγμένο web site μπορείτε να συναγωνιστείτε μεγαλύτερες εταιρίες, με τρόπο που δεν θα μπορούσατε να κάνετε στην πραγματική αγορά. Η φυσική οντότητα σας στο διαδίκτυο έχει μικρότερη σημασία, αρκεί φυσικά να παρέχετε στους πελάτες σας αυτό που τους έχετε υποσχεθεί.

Κλείνοντας θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή! Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η ύπαρξη μιας οποιασδήποτε και κακοφτιαγμένης ιστοσελίδας μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα από τα παραπάνω αποτελέσματα και μπορεί να μειώσει το προφίλ μιας επιχείρησης.

we are hiring
Follow us on Google+