Εκρηκτική ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός της, κος Νικήτας Αλεξανδρίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την εξελικτική πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και τις ενέργειες της ΕΕΤΤ για την προώθηση του ανταγωνισμού στην ευρυζωνική αγορά.

Ο αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στα τέλη Ιουνίου 2008 ανήλθε σε 1.246.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με το τέλος του 2007. Στα τέλη Αυγούστου 2008, οι τοπικοί βρόχοι των εναλλακτικών παρόχων έφτασαν τους 524.000, παρουσιάζοντας αύξηση 91% σε σχέση με το τέλος του 2007.

Παρατηρείται ότι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω βρόχων των εναλλακτικών παρόχων ξεπέρασε την ανάπτυξη μέσω γραμμών ADSL του ΟΤΕ. Επίσης, στα τέλη Ιουνίου 2008, παρέχεται φυσική συνεγκατάσταση των παρόχων σε 152 αστικά κέντρα του ΟΤΕ, έναντι 119 στα τέλη του 2007.

Σε τροχιά ανόδου η ευρυζωνικότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Σημαντική πρόοδος παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τους τελευταίους 18 μήνες η φυσική συνεγκατάσταση παρουσιάζει μεγάλη άνοδο και πλέον παρέχεται σε 15 αστικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας έτσι το 78% των συνδρομητών.

Αύξηση παρουσιάζει και η αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, οι τοπικοί βρόχοι που παραδόθηκαν από εναλλακτικούς παρόχους σε καταναλωτές του δήμου Θεσσαλονίκης το πρώτο οκτάμηνο του 2008 ξεπέρασαν τους 63.000.

 

we are hiring
Follow us on Google+