Στα 963 δις ευρώ οι δαπάνες για ΙΤ σύμφωνα με τον ΕΙΤΟ

Σθεναρά αντιστέκεται ο κλάδος της τεχνολογίας έναντι της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης επισημαίνουν οι αναλυτές του ΕΙΤΟ (European Information Technology Observatory ).

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις τους ο κύκλος εργασιών για την Πληροφορική τo 2008 θα αυξηθεί διεθνώς κατά 5,2%, φτάνοντας τα 963,5 δις ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων τεχνολογικών δαπανών αφορά το λογισμικό και τις υπηρεσίες πληροφορικής.

Κίνα, Ρωσία και Ινδία κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα των χωρών με τις μεγαλύτερες επιδόσεις σε δαπάνες τεχνολογίας σημειώνοντας αύξηση 17,8%, 17,5% και 17,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση με αύξηση 4,2%, η Ιαπωνία με αύξηση 4% και οι Ηνωμένες Πολιτείες με άνοδο 3,7%.

Για το 2009 εκτιμάται ότι η αύξηση του κλάδου θα φτάσει το 5,6%. Υπολογίζεται ότι κατά την επόμενη χρονιά  ο κύκλος εργασιών για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το λογισμικό και τις υπηρεσίες πληροφορικής θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του 1 τρις ευρώ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΙΤΟ, κύριο Β. Lamborghini, “η αδύναμη οικονομική τάση είχε επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών του κλάδου της τεχνολογίας.  Ωστόσο δεν επαληθεύτηκαν οι φόβοι ότι η ύφεση και οι αυξήσεις των πρώτων υλών θα επηρέαζαν καταλυτικά τον κλάδο. Ο τομέας του λογισμικού και των υπηρεσιών πληροφορικής εμφανίζουν ανάπτυξη και δίνουν σημαντική ώθηση στον κλάδο της πληροφορικής”.

we are hiring
Follow us on Google+