Φέτος, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει από...το Διαδίκτυο

Πάνω από 875 εκατομμύρια καταναλωτές θα αγοράσουν φέτος έστω και μέρος των Χριστουγεννιάτικων δώρων τους μέσω του Ίντερνετ, αριθμός διπλάσιος από εκείνον του 2003. Την ίδια ώρα, τα ποσά που οι καταναλωτές δαπανούν στο Ίντερνετ αυξάνονται και αυτά.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2007, το ποσόν αυτό ξεπέρασε στη Βρετανία τα 13,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 62% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2006.

Αν και ουδείς μπορεί ακόμη να προβλέψει ποιο θα είναι το αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης, στις δαπάνες μέσω Ίντερνετ αυτά τα Χριστούγεννα, η βρετανική υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου IMRG, εκτιμά ότι το ιντερνετικό εμπόριο θα σημειώσει μία ακόμη χρονιά-ρεκόρ.

 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Nielsen, η Νότια Κορέα ηγείται σε ποσοστά χρηστών του Ίντερνετ που πραγματοποιούν αγορές μέσω δικτύου, με 99%. Ακολουθεί η Βρετανία με 97% των χρηστών του Ίντερνετ, η Γερμανία με 97%, η Ιαπωνία με 97% και οι ΗΠΑ με 94%.

Τα δημοφιλέστερα προϊόντα που αγοράστηκαν το 2007 μέσω Διαδικτύου είναι τα βιβλία σε ποσοστό 41%, τα ρούχα και τα παπούτσια 36%, τα βίντεο, DVD και ηλεκτρονικά παιχνίδια με 24%, τα αεροπορικά εισιτήρια 24% και οι ηλεκτρονικές συσκευές σε ποσοστό 23%.

 

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή, με πληροφορίες από Guardian

we are hiring
Follow us on Google+