Το πλήθος των επισκεπτών «γονάτισε» την Europeana

Πόσο να αντέξει κανείς; Τα 10 εκατομμύρια επισκεπτών, εντός μόλις μιας ώρας (!), ήταν πάρα πολλά για να τα «σηκώσει» ο διαδικτυακός τόπος της Europeana, της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης της Ευρώπης, που άνοιξε στις 20 Νοεμβρίου τις διαδικτυακές της πύλες. Έτσι, το site, κατά το κοινώς λεγόμενο, «κράσαρε» και θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία –και πιο ενισχυμένη μορφή- στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η Europeana αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς στόχος της είναι να συγκεντρώσει σε ηλεκτρονική μορφή, προσβάσιμη απ’ όλους, όλο τον όγκο των βιβλιοθηκών της Ευρώπης. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 10 εκατομμύρια τόμους ως το 2010, οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα, μέσω του portal οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε έργα ζωγραφικής, μουσικής, κλπ.

Το γεγονός ότι η δοκιμαστική μορφή της Europeana «κράσαρε» -πέραν από τα όποια κακόβουλα σχόλια για την επάρκειά της…- δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για πρόσβαση σε έργα του πνεύματος. Έτσι, είμαστε βέβαιοι ότι η Europeana, μόλις επιλύσει τα όποια τεχνικά της προβλήματα, θα αποτελέσει μια μεγάλη επιτυχία.

 

Πηγή: Knowhow.gr

we are hiring
Follow us on Google+