Το Google Earth κάνει βουτιά στους ωκεανούς

Η Google πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Earth, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα προβολής και των ωκεανών.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουν μεγάλα κομμάτια του βυθού, με τη βοήθεια τρισδιάστατων απεικονίσεων αλλά και δυναμικής παρουσίασης της επιφάνειας του νερού.

Στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας συμμετείχε και ο Αλ Γκορ, ενώ η εταιρεία ελπίζει ότι σύντομα το Google Earth θα περιλαμβάνει το σύνολο των χερσαίων και υδάτινων περιοχών του πλανήτη. Σε δήλωση του, ο Γκορ χαρακτήρισε το νέο Google Earth ως «μαγική εμπειρία».

Περίπου 70% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από νερό, στο οποίο ζει το 80% των ζωντανών οργανισμών του πλανήτη μας. Ωστόσο, μόλις 5% έχει εξερευνηθεί από τον άνθρωπο μέχρι σήμερα. Με τη νέα υπηρεσία της Google, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, όπως υποβρύχια ηφαίστεια, ναυάγια, ενώ θα μπορούν να δουν και βίντεο από χαρακτηριστικά σημεία καταδύσεων.

Η Σιλβί Έρλ, ωκεανογράφος του National Geographic και σύμβουλος στην ανάπτυξη της υπηρεσίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της για το τελικό αποτέλεσμα. «Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον κόσμο, με νέα μάτια, από τον πιο νεαρό χρήστη μέχρι τον καταξιωμένο ερευνητή».

Ταυτόχρονα με την νέα έκδοση του Google Earth, η εταιρεία παρουσίασε αναβαθμίσεις για το Google Mars, την υπηρεσία που προσφέρει μια λεπτομερή ματιά στον κόκκινο πλανήτη.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

we are hiring
Follow us on Google+