Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οι ψηφιακά αναθρεμμένοι Ευρωπαίοι αλλάζουν την οικονομία

Μια νέα γενιά Ευρωπαίων που γνωρίζει το διαδίκτυο και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις καινοτομίες του, έρχεται στο προσκήνιο. Αυτοί οι «ψηφιακά αναθρεμμένοι» αποτελούν ανυπολόγιστο δυναμικό για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών της Ε.Ε.

 

Σύμφωνα με την έκθεση ο ψηφιακός τομέας της Ευρώπης σημείωσε μεγάλη πρόοδο από το 2005: το 56% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν σήμερα το Ίντερνετ, το 80% εξ αυτών μέσω σύνδεσης υψηλής ταχύτητας (σε σύγκριση με το ένα τρίτο το 2004), δίνοντας παγκοσμίως στην Ευρώπη την πρωτοκαθεδρία στο ευρυζωνικό Ίντερνετ.

Η χρήση του Ίντερνετ θα ανέβει στα ύψη καθώς οι «ψηφιακά αναθρεμμένοι» της Ευρώπης θα εισέλθουν στον επαγγελματικό στίβο, διαμορφώνοντας και καθοδηγώντας τις τάσεις της αγοράς ολοένα και περισσότερο.

 

Καθώς τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα βαλτώνουν, οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν ελκυστικές υπηρεσίες στη νέα γενιά χρηστών, ενώ οι νομοθέτες θα πρέπει να δημιουργήσουν τις σωστές συνθήκες προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση στο νέο επιγραμμικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζουν τις αποδοχές των δημιουργών.

 

Πηγή: ΣΕΠΕ

we are hiring
Follow us on Google+