Στην 23η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα

Σταθερά στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας παραμένει η Ελλάδα.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τα τελευταία στοιχεία της αναφορικά με την ευρυζωνικότητα, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στην 23η θέση της λίστας, ξεπερνώντας μόνο τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβακία.

Τα στοιχεία της Κομισιόν αφορούν τις ευρυζωνικές συνδέσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2009 και το ποσοστό της διείσδυσης για την Ελλάδα που αναφέρεται ανέρχεται σε 15,63% Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το ποσοστό της διείσδυσης στο τέλος Σεπτεμβρίου είχε φθάσει στο 16% με τις συνδέσεις να είναι στο 1,8 εκατ.

Μεγάλη απόσταση
Η απόσταση από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει σημαντική, δεδομένου ότι για το πρώτο μισό του 2009 διαμορφώθηκε στο 23,9%, παρουσιάζοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το τέλος του 2008. Η αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη είναι σημαντική, δεδομένου ότι εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι προστίθενται περί τα 11,5 εκατομμύρια νέες συνδέσεις. Στο τέλος Ιουνίου του 2009 υπήρχαν συνολικά περίπου 120 εκατ. σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.

Καλύτερες επιδόσεις δείχνει να έχει η Ελλάδα όσον αφορά στη χρήση των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας για γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, στη σχετική λίστα της Ε.Ε., η χώρα μας βρίσκεται στην 20ή θέση ένα ποσοστό διείσδυσης της τάξεως του 1,6% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 4,2%. Σημειωτέον πως η αύξηση σε ολόκληρη την Ε.Ε. των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων κατά το α’ εξάμηνο του 2009 ήταν της τάξεως του 54%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

we are hiring
Follow us on Google+