Το ηλεκτρονικό εμπόριο στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επίτροπης

Η υποψήφια Επίτροπος για θέματα πολιτικής στο Ίντερνετ πρόκειται να παρουσιάσει τα σχέδια της για την υπέρβαση των εμποδίων στο ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών, στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Νίλι Κρος, Ολλανδή οικονομολόγος που διετέλεσε επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., κέρδισε τη φήμη της ως ο άνθρωπος που επέβαλε μια σειρά από πρόστιμα σε καρτέλ που λειτουργούσαν στην ευρωπαϊκή αγορά, περιλαμβανομένου ενός προστίμου που έφτασε σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Στη γραπτή της αναφορά προς τα μέλη του Κοινοβουλίου, που θα εξετάσουν την καταλληλότητα της για τη θέση της Επιτρόπου, η Κρος περιέγραψε τα σχέδια της για το Διαδίκτυο, που η ίδια ελπίζει ότι θα αποτελέσει μέρος των νέων της καθηκόντων. «Η e-οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες, ωστόσο πολύ συχνά οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις δεν εμπλέκονται σε online συναλλαγές πέρα από τα σύνορα των κρατών-μελών λόγω εμποδίων και περιορισμών στις εθνικές νομοθεσίες», σημείωνει η 68χρονη Κρος.

«Μπορούν να γίνουν πολλά ακόμα σε θέματα από την παροχή ψηφιακού περιεχομένου μέχρι τη διασφάλιση των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα δικαιώματα τους», αναφέρει. Η προκάτοχος της Κρος, Βίβιαν Ρέντιγκ, κέρδισε την εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού πολιτικού κόσμου με την επιβολή περιορισμών στις χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και τις χρεώσεις τους στις κλήσεις περιαγωγής.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο θα ψηφίσει τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.kathimerini.gr

we are hiring
Follow us on Google+