Νέο browser ετοιμάζει η Microsoft

Το 2011 αναμένεται ο νέος browser της Microsoft, η οποία επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης του ΙΕ 9.

O έντονος ανταγωνισμός από προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (browsers) όπως το Mozilla Firefox και το Google Chrome μάλλον αφύπνισαν τη Microsoft, η οποία ετοιμάζεται για την επόμενη έκδοση του Internet Explorer. H Microsoft έκανε μία πρώτη παρουσίαση του νέου Internet Explorer 9 την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας έκπληξη σε όσους παρακολουθούν τα δρώμενα του Διαδικτύου, δεδομένου ότι η έκδοση 8 κυκλοφόρησε μόλις πέρσι.

Η ημερομηνία διάθεσης του ΙΕ 9 δεν γνωστοποιήθηκε, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι εντός του 2010.

Ειδικές πλατφόρμες
Από την άλλη πλευρά, η Microsoft κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, «ανεβάζοντας» στο Διαδίκτυο μέχρι και ειδικές εφαρμογές που έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους δημιουργούς εφαρμογών μία πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του ΙΕ9.

Η αφύπνιση της Microsoft πιθανότατα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Firefox συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς (εκτιμάται ότι πλησιάζει το 25%) και η Google προωθεί με κάθε μέσο τον Chrome.

Ταυτόχρονα, η υποχρέωση -λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης- να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να επιλέγουν τον browser που επιθυμούν κατά την εγκατάσταση των Windows 7, ίσως και να θεωρείται ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της δημοτικότητας του ΙΕ.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

we are hiring
Follow us on Google+