Επιδότηση για νέους επαγγελματίες - Γυναίκες και Προσλήψεις Ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Με τέσσερα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών δίνει την «μάχη» κατά της ανεργίας ο ΟΑΕΔ. Οι δράσεις αφορούν κυρίως νέους ανέργους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

Η επιδότηση για τους κοινούς ανέργους ανέρχεται στο 100% για τον πρώτο χρόνο, 75% για τον δεύτερο, 50% για τον τρίτο και 25% για τον τέταρτο. Ο επιχειρηματίας οφείλει να κρατήσει τον εργαζόμενο ένα χρόνο μετά το πέρας του προγράμματος και δεν πρέπει να έχει κάνει απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο.
Για ανέργους έως 30 ετών η επιδότηση θα είναι 100% για τα δύο πρώτα χρόνια και 50% για τα επόμενα δύο.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες - γυναίκες από 22 έως 64 ετών. Η επιδότηση θα φτάνει τα 24.000 ευρώ για 36 μήνες και θα προηγηθούν οι δραστηριότητες σε καινοτόμους κλάδους και την «πράσινη» οικονομία.

 

Τέλος, για την ενίσχυση του τουρισμού, επιδοτείται κατά 100% η ασφαλιστική εισφορά για δυο μήνες (Απρίλιο -Μάιο και Οκτώβριο - Νοέμβριο).

 

Τα 170 εκατομμύρια από τα ποσά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 646 εκατομμύρια από οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.

 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ  και στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

 

we are hiring
Follow us on Google+