Αυξάνει το μερίδιο αγοράς η Bing

Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης σημείωσε η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς. Ανεξάρτητη έρευνα έδειξε ότι η Bing κέρδισε το τελευταίο δωδεκάμηνο μερίδιο αγοράς 12,7%. Η Google παραμένει ο ηγέτης της αγοράς, με μερίδιο 62,6% και η Yahoo βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ComScore.

Πάντως, οι ιθύνοντες της Microsoft τονίζουν ότι η μηχανή αναζήτησης έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι να διεκδικήσει τα πρωτεία από τη Google. «Μόλις και μετά βίας διεκδικούμε διψήφιο ποσοστό μεριδίου αγοράς, ωστόσο θέλουμε η μηχανή αναζήτησης να εξελιχθεί σε σημαντικό επιχειρηματικό τμήμα για την εταιρεία. Είναι μια τεράστια αγορά με σημαντικά κέρδη».

«Η Google έχει καθιερωθεί στη διαδικτυακή κουλτούρα των χρηστών και είναι πολύ δύσκολο να σημειωθεί κάποια δραματική αλλαγή», είπε ο Γκρέγκ Στέρλινγκ, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Search Engine Land. «Με την εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αλλά είναι δύσκολο να ξεπεράσει το 30-40%. Ακόμη και το 20% αν φτάσει θα είναι τεράστια επιτυχία», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.kathimerini.gr

we are hiring
Follow us on Google+