Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις tablet PC

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι πωλήσεις tablet PC σε όλο τον κόσμο, όπως δείχνει έρευνα της εταιρείας Strategy Analytics.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διατέθηκαν για πρώτη φορά 40,6 εκατομμύρια ταμπλέτες, σημειώνοντας αύξηση 117% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012, όταν είχαν πουληθεί 18,5 εκατ. συσκευές.

Τα iPad συνεχίζουν να είναι τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην αγορά, αν και η Apple έχει πάψει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον συγκεκριμένο κλάδο. Έτσι, το μερίδιό της περιορίστηκε στο 48%, από 63% που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012. Αν και στην πραγματικότητα, το 48% μεταφράζεται σε πωλήσεις 19,5 εκατ. συσκευών, ένα νούμερο αισθητά αυξημένο από τα 11,8 εκατ. iPad που πουλήθηκαν πέρυσι.

Αυξημένο είναι αντίθετα το μερίδιο των tablet PC με Android, το οποίο ανέβηκε από το 34% στο 43%. Κι αυτό γιατί στο διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2013 πουλήθηκαν 17,6 ταμπλέτες με το λειτουργικό της Google, έναντι 6,4 εκατ. το 2012, καταγράφοντας άνοδο 177%.

Σύμφωνα με την έρευνα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τα tablet PC με Windows 8, οι πωλήσεις των οποίων άγγιξαν τις 3 εκατ. συσκευές. Έτσι, οι ταμπλέτες με το νέο λειτουργικό της Microsoft απέσπασαν μερίδιο 3%.

Το συμπέρασμα φυσικά είναι το γεγονός ότι τα Tablet Pc κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την μάχη των πωλήσεων με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (ιδιαίτερα με τα laptop).

Άρα και η έρευνα αγοράς ενός χρήστη μέσω ενός Tablet PC αυξάνεται διαρκώς. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υπολογίσουν αυτόν τον παράγοντα στην παρουσία τους στο διαδύκτιο, αλλά και να κινηθούν σωστά στην νέα αυτή οπτική που φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

we are hiring
Follow us on Google+