Κοντά σε συμφωνία ΕΕ - Google για τα αποτελέσματα των αναζητήσεων;

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν σήμερα από τους ανταγωνιστές τής Google να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις που προτίθεται να κάνει στη search engine της, για τη σχετική υπόθεση που κατηγορείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο στάδιο μίας αντιμονοπωλιακής έρευνας, σχετικά με την εμπορική πρακτική της Google, και οι υπηρεσίες της βρίσκονται στο στάδιο της εκτίμησης των αλλαγών που πρότεινε η Google ως προς την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να κλείσουν την υπόθεση.

Η Google κατηγορείται για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά, προωθώντας τις δικές της υπηρεσίες μέσω των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων των χρηστών στη μηχανή αναζήτησής της.

H εταιρεία προσπαθώντας να βρεθεί λύση, πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σηματοδοτεί τις δικές της υπηρεσίες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, να παρέχει links προς τρεις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης που προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τη δική της.

Εάν η νέα πρακτική που προτάθηκε και ακολουθείται από τη Google γίνει αποδεκτή από την ΕΕ θα είναι δεσμευτική για την εταιρεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ εάν δεν υπάρξει συμφωνία υπό οποιαδήποτε μορφή, θα επιβληθεί στην εταιρεία βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: e-pcmag.gr

we are hiring
Follow us on Google+