Οδηγίες ρύθμισης του Mozilla Thunderbird για λήψη / αποστολή email

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω:

1. Την διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας (θα το χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη).
2. Τον κωδικό πρόσβασης της αλληλογραφίας σας.

Καθώς ακολουθείτε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε το Mozilla Thunderbird, θα πρέπει να συμπληρώνετε τις φόρμες με τα πραγματικά στοιχεία, αντί για mail.yourdomain.gr θα πρέπει να συμπληρώνετε στη θέση του yourdomain.gr το δικό σας domain. Για παράδειγμα αν το domain σας ήταν clickmedia.gr o διακομιστής εισερχομένης και εξερχόμενης αλληλογραφίας  θα ήταν mail.clickmedia.gr.

Για να ρυθμίσετε την εφαρμογή Mozilla Thunderbird ώστε να την χρησιμοποιήσετε για την λήψη και την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 

1. Ανοίξτε το Mozilla Thunderbird στο οριζόντιο μενού που βρίσκετε στην κορυφή του παραθύρου κάντε κλικ στο Εργαλεία και στην συνέχεια στο Ρυθμίσεις λογαριασμού.

step1.1

 

2. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάτω δεξιά επιλέγετε Ενέργειες λογαριασμού και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε την πρώτη επιλογή Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας.

step2.2

 

3. Στη φόρμα που θα εμφανιστεί συμπληρώστε το όνομα σας όπως θα εμφανίζετε σε τρίτους, την διεύθυνση αλληλογραφίας σας και τον κωδικό πρόσβασης σας στα αντίστοιχα πεδία και πατήστε το πλήκτρο Συνέχεια.


step3

 

4. Στην επόμενη φόρμα επιλέγετε ως τύπο διακομιστή POP3 ή IMAP και πατήστε το πλήκτρο Χειροκίνητη ρύθμιση.

step4

 

5. Σε περίπτωση που οι ρυθμίσεις εισερχομένων και εξερχομένων δεν έχουν συμπληρωθεί αυτόματα πατήστε στο πλήκτρο Δοκιμή ξανά. Εάν δεν φέρει πάλι τις ρυθμίσεις αυτόματα τις εισάγετε χειροκίνητα.

Στις ρυθμίσεις των εισερχομένων στο όνομα συστήματος διακομιστή εισάγουμε τα στοιχεία που αναγράφονται δίπλα από το Διακομιστής Εισερχόμενης Αλληλογραφίας  και έχουν τη μορφή mail.yourdomain.gr. Την ίδια διαδικασία ακλουθούμε και για την συμπλήρωση των εξερχομένων όπου στο όνομα συστήματος διακομιστή εισάγουμε τα στοιχεία που αναγράφονται δίπλα από το Διακομιστής Εισερχόμενης Αλληλογραφίας (SMTP).

Τα πεδία Θύρα, SSL και Πιστοποίηση δεν τα αλλάζετε τα αφήνετε ως έχουν. Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής των ρυθμίσεων πατήστε το πλήκτρο Δημιουργία λογαριασμού.

step6

 

6. Στο παράθυρο Προσθήκη εξαίρεσης ασφάλειας επιλέγετε Λήψη πιστοποιητικού και μετά πατήστε το πλήκτρο Επιβεβαίωση εξαίρεσης ασφαλείας.

step5

 

7. Είστε έτοιμοι να στείλετε και να λάβετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+