Πότε αναβαθμίσατε το site σας για τελευταία φορά;

"Τα sites του μέλλοντος δεν θα είναι στατικά"

Είναι πλέον τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα site και μετά να το παρατήσεις σαν ένα online διαφημιστικό. Το έχουμε δει να συμβαίνει με πάρα πολλά sites! Το τυποποιημένο site (Αρχική, Προφίλ, Υπηρεσίες, Επικοινωνία) σύντομα θα χαθεί ανάμεσα στα εκατομμύρια παρόμοια sites που υπάρχουν στο internet. Όχι μόνο γιατί πλέον όλο και περισσότερες οι μηχανές αναζήτησης επιβραβεύουν τα sites που ανανεώνουν το περιεχόμενο τους, αλλά ποιο λόγο θα έχουν οι επισκέπτες του site σας να επιστρέψουν, εφόσον δεν έχουν να δουν κάτι καινούργιο;

Επίσης, από όσους σας επισκέφτηκαν, πόσα ονόματα και διευθύνσεις email έχετε κρατήσει έτσι ώστε να χτίσετε μια επαγγελματική συνεργασία μαζί τους στο μέλλον; Αλήθεια, πιστεύετε πραγματικά ότι ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους;

Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην ανάγκη να ξανασκεφτείτε το site σας. Αυτοί είναι:

Τα sites των ανταγωνιστών σας

Αναρωτηθείτε εάν τα sites τους είναι "καλύτερα" από τα δικά σας. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση μέσω του Google τακτικά, ώστε να δείτε πόσο πολυάσχολα φαίνονται μερικά sites. Επιπλέον, σε ποια σειρά των αποτελεσμάτων βρίσκεται το δικό σας site σε αντιδιαστολή με τα sites των ανταγωνιστών σας; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης για να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει..

Το site σας δείχνει "ξεπερασμένο"

Η τεχνολογία σήμερα εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα, αυτό που θεωρείτο πολύ καλό πριν μερικά χρόνια, με τα σημερινά πρότυπα στο σχεδιασμό των sites να είναι ξεπερασμένο, παλιό! Για παράδειγμα, έχετε ήχο, βίντεο και RSS feeds; Ίσως το μήνυμα που θέλετε να περνάτε ως επιχείρηση να έχει αλλάξει και το site σας να μην είναι πλέον μια σαφής αντανάκλαση της επιχείρησης σας. Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώνουν το εμπορικό σήμα τους κατά τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, ίσως σήμερα να έχετε κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών σας αλλά και των προβλημάτων που τυχόν υπάρχουν στο site σας. Θα πρέπει, λοιπόν, να συνυπολογίσετε όλα αυτά τα στοιχεία και να καταλήξετε στον επανασχεδιασμό του site σας έτσι ώστε να μπείτε πάλι αποτελεσματικά στην αγορά-στόχο που έχετε επιλέξει.

Το site σας έχει έλλειψη περιεχομένου

Όλα τα σύγχρονα, δυναμικά sites επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του site να ενημερώνει εύκολα το περιεχόμενό τους. Επίσης η δημιουργία του δικού σας (εταιρικού ή προσωπικού) blog είναι πλέον "must".

Πρέπει να βελτιώσετε τη σειρά εμφάνισης του site σας

Εάν το αρχικό site σας αναπτύχθηκε χωρίς να έχετε υπόψη σας την αποτελεσματικότητα του στις μηχανές αναζήτησης, ένας επανασχεδιασμός με νέο περιεχόμενο θα βελτιώσει τη σειρά κατάταξης του site σας στις μηχανές αναζήτησης, με αποτέλεσμα να σας βρίσκουν περισσότεροι επισκέπτες.

Τα έχετε κάνει όλα αυτά ήδη!

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, πιθανότατα θα έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες, πιο «παθητικές» μέθοδοι που μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του site σας και τα κέρδη σας. Εκμεταλλευτείτε την σύγχρονη τάση για την παροχή δωρεάν πολύτιμου περιεχομένου, δαπανώντας ένα κομμάτι του χρόνου σας για την δημιουργία του, με αντάλλαγμα την αύξηση της φήμη σας ως ειδικών και την αύξηση του αριθμού των τακτικών επισκεπτών στο site σας.

Για να συνοψίσουμε, το τέλος κάθε έτους είναι πάντα μια καλή στιγμή να εξετάσουμε το πώς τα πήγε το site μας αυτό το έτος αλλά και να το προετοιμάσουμε για το επόμενο. Εάν δεν έχετε ακόμα site, φτιάξτε το σύντομα διότι χωρίς site η επιχείρηση σας θα υποφέρει αδικαιολόγητα.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+