Πως να επιλέξετε template για το site σας

Τα όμορφα templates δεν είναι απαραίτητα και τα πιο επαγγελματικά! Όπως θα έχετε μάθει ήδη, αν έχετε διαβάσει κάποια άλλα σχετικά άρθρα μας, η εμφάνιση του site είναι σημαντική αλλά δεν είναι το παν. Είναι, ίσως, λιγότερο σημαντική από άλλες παραμέτρους, όπως η λειτουργικότητα, η αναγνωσιμότητα, το περιεχόμενο και η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. Άρα, όταν προσπαθείτε να επιλέξετε πιο template να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να προσπαθείτε να διαπιστώσετε αν έχουν ληφθεί υπόψη και οι υπόλοιπες παράμετροι στο κάθε υποψήφιο template που εξετάζετε.

Στυλ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το στυλ του template. Ένα όμορφο template δεν ταιριάζει σε όλα τα sites. Το στυλ του template θα γίνει και το στυλ του site σας. Ταιριάζει με την εικόνα της επιχείρηση σας; Για παράδειγμα, ένα template με λιτές, μοντέρνες γραμμές μπορεί να είναι πολύ όμορφο αλλά ταιριάζει σε μια επιχείρηση που πουλάει παραδοσιακά είδη τέχνης;

Χρώματα

Το επόμενο που πρέπει να προσέξετε είναι τα χρώματα. Τα χρώματα, γενικά, είναι καλά. Τα πολλά χρώματα, όμως, είναι ενοχλητικά και δίνουν μια ελάχιστα επαγγελματική εικόνα. Αν δείτε τα sites που οι περισσότεροι θα τα χαρακτήριζαν επαγγελματικά, θα διαπιστώσετε ότι το χρώμα δεν χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά για να ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιοχές της σελίδας και για να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένα τμήματα του περιεχομένου.

Φωτογραφίες

Το χρώμα δεν εμφανίζεται μόνο στα κείμενα αλλά και στις φωτογραφίες, οι οποίες μπορούν να κάνουν ένα μέτριο template πολύ καλό αλλά και ένα πολύ καλό template μέτριο. Οι φωτογραφίες πρέπει να ταιριάζουν τόσο με το στυλ όσο και με τα χρώματα του υπόλοιπου template. Αλλά, πολύ περισσότερο, οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν το μικρότερο δυνατόν μέγεθος ώστε να μην καθυστερούν πολύ να φορτώσουν οι σελίδες.

Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

Είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσετε αν ένα template είναι επαρκώς βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) γιατί απαιτούνται πολλές τεχνικές γνώσεις. Όμως, μπορείτε να ελέγξετε κάποια απλά πράγματα: υπάρχει σημαντικό περιεχόμενο σε φωτογραφίες; Αν ναι, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν θα το βρουν. Χρησιμοποιούνται εικόνες και γραφικά για links; Αν ναι, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα καταλάβουν την ουσία της σύνδεσης και δεν θα δώσουν βαρύτητα σε αυτό το link. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε μια σελίδα που αναφέρεται σε «πετυχημένες τεχνικές πωλήσεων» δημοφιλή στις μηχανές αναζήτησης και έχετε χρησιμοποιήσει γραφικά με το κείμενο «πετυχημένες τεχνικές πωλήσεων» προς αυτή την σελίδα, τότε οι μηχανές αναζήτησης δεν θα αντιληφθούν ότι αυτή η σελίδα είναι τόσο σημαντική, εφόσον δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν το περιεχόμενο του γραφικού.

Αναγνωσιμότητα

Η αναγνωσιμότητα εξαρτάται κυρίως από το συνολικό «στήσιμο» του template και τον συνδυασμό χρωμάτων / γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται. Τα σημαντικά τμήματα του κειμένου της σελίδας ξεχωρίζουν; Είναι δύσκολο να καταλάβετε που βρίσκεται τι; Χρειάζονται γυαλιά για να διαβαστεί η σελίδα; Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν τόσο καλά όσο εσείς και ότι οι περισσότεροι δεν είναι εξοικειωμένοι με το περιεχόμενο του site, όπως εσείς.

Απλότητα

Ένα επαγγελματικό template δεν είναι περίπλοκο, είναι πολύ απλό στην χρήση του από τους επισκέπτες! Οι επισκέπτες πρέπει να μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν χωρίς δυσκολία. Επίσης, το σύστημα πλοήγησης πρέπει να είναι απλό αλλά και να μοιάζει με άλλα, διαδεδομένα συστήματα πλοήγησης που υπάρχουν στο internet. Για παράδειγμα, όσο ωραίο και να μοιάζει ένα template όπου τα κουμπιά για τις άλλες σελίδες είναι κάτω δεξιά, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα το καταλάβουν αμέσως, θα απογοητευθούν και θα φύγουν από το site σας.

 

Τελικά, το template είναι πολύ σημαντικό αλλά θα πρέπει να το εξετάζετε πάντα σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους παράγοντες που αναλύσαμε παραπάνω (λειτουργικότητα, αναγνωσιμότητα, βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, απλότητα) και ποτέ από μόνο του.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+