Πως να σχεδιάσετε το site σας

Εάν λοιπόν, έχετε τον χρόνο, τη διάθεση και πιστεύετε ότι ξέρετε πως θα θέλατε να είναι το site σας, τότε μάλλον θα πιστεύετε και ότι εσείς θα μπορέσετε να σχεδιάσετε το site σας καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Τα δε προγράμματα σχεδίασης ιστοσελίδων ισχυρίζονται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα! Είστε σίγουροι, όμως, ότι ξέρετε πως να φτιάξετε ένα site, όπου οι επισκέπτες του δεν θα φεύγουν αμέσως;

Το site σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιχείρηση σας, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες και να αποφύγετε τα βασικά σφάλματα για να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα. Μερικά από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται είναι:

  1. Τα υπερβολικά μεγάλα κείμενα δημιουργούν προβλήματα κατανόησης και σχεδίασης. Κάνουν το site σας φορτωμένο και κουραστικό για τον επισκέπτη με αποτέλεσμα να χάνει την ουσία του περιεχομένου. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να φτιάχνετε μικρές παραγράφους βοηθώντας τον επισκέπτη να καταλάβει την πραγματική ουσία του περιεχομένου.
  2. Τα sites που έχουν σχεδιασθεί χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι υπάρχουν διαφορετικές αναλύσεις στις οθόνες των επισκεπτών, με εικόνες και φωτογραφίες που δεν έχουν μετατραπεί στις σωστές διαστάσεις και χρησιμοποιούν δωρεάν clipart που δεν δένουν απόλυτα με το υπόλοιπο εικαστικό, είναι άσχημα sites!
  3. Ένα site πρέπει, από την αρχή μέχρι το τέλος του, να έχει ένα σκοπό, ένα στόχο, ένα μήνυμα που θέλει να περάσει. Αν δεν είναι ξεκάθαρο το μήνυμα και δεν υποστηρίζεται από πλούσιο περιεχόμενο (κείμενα, φωτογραφίες, στοιχεία κλπ), τότε το site δεν προσφέρει τίποτα στην επισκέπτη και είναι, τελικά, περιττό!
  4. Κάθε κατάστημα (π.χ. ένα super market) είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγεί τους υποψήφιους πελάτες στο να δουν τα προϊόντα με μια συγκεκριμένη σειρά. Έχουν λάβει υπόψη, δηλαδή, την διαδρομή που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος πελάτης μόλις μπει στο κατάστημα. Αντίστοιχα, σε ένα επαγγελματικό site έχει ληφθεί υπόψη κατά την διάρκεια της σχεδίασης ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο επισκέπτης στις σελίδες του, έτσι ώστε να μπορέσει να πείσει τον επισκέπτη να δώσει την πιστωτική του κάρτα για αγορές χωρίς να έχει αμφιβολίες, να τον κάνει να στείλει email για πληροφορίες ή να κατεβάσει κάτι που θα τον συναρπάσει.
  5. Ένα site είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο και ως εργαλείο θα πρέπει να παρέχει στον ιδιοκτήτη του την δυνατότητα να μετρήσει την απόδοση του. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μπορεί να συμπεράνει αν το site ανταποκρίνεται στον στόχο του και αν, με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ή όχι.

Αν και τα κριτήρια για το ποιό είναι ένα καλό site εξαρτώνται από το πρόσωπο που κρίνει και το αντικείμενο του site, η ύπαρξη των παραπάνω σφαλμάτων υποδεικνύει την έλλειψη γνώσης του σχεδιαστή των ιστοσελίδων και, τελικά, μια ερασιτεχνική προσέγγιση. Γι’ αυτό εμπιστευθείτε τη σχεδίαση του site σας μόνο σε επαγγελματίες που γνωρίζουν πως θα αναδείξουν μέσα από αυτό, την επιχείρηση σας.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+