Τι είναι οι Dedicated / Virtual Dedicated Servers

Web Hosting

Τα συνηθισμένα πακέτα φιλοξενίας sites (web hosting) σας παρέχουν περιορισμένο έλεγχο πάνω στον server (το μηχάνημα) που φιλοξενεί το site σας. Οι εταιρείες που παρέχουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας δημιουργούν πολλούς λογαριασμούς σε ένα μηχάνημα και εγκαθιστούν ένα site σε κάθε ένα λογαριασμό. Με άλλα λόγια, ένα μηχάνημα φιλοξενεί δεκάδες ή και εκατοντάδες sites.

Dedicated servers

Αντίθετα, όταν νοικιάζετε έναν dedicated server, νοικιάζετε ολόκληρο το μηχάνημα. Έχετε πλήρη έλεγχο πάνω στο μηχάνημα και μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε εσείς. Θα μπορούσατε ακόμα και να αρχίσετε να πουλάτε υπηρεσίες φιλοξενίας άλλων sites στον server σας (θεωρητικά, τουλάχιστον, εφόσον δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά – πιστέψτε μας!).

Virtual dedicated servers

Η περίπτωση των virtual dedicated servers είναι διαφορετική. Οι εταιρείες που ενοικιάζουν virtual dedicated servers χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα (server), το οποίο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, λειτουργεί σαν να επρόκειτο για 2 ή 4 διαφορετικούς servers. Για αυτό τον λόγο έχουν και χαμηλότερη τιμή. Δεν ενοικιάζετε ένα ολόκληρο μηχάνημα (server) αλλά ένα εικονικό (virtual) μηχάνημα, πάνω στο οποίο έχετε πλήρη έλεγχο.

Πλεονεκτήματα

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα των dedicated / virtual dedicated servers είναι δύο:

  • Μπορείτε να εγκαταστήσετε όποιες εφαρμογές θέλετε εσείς, χωρίς περιορισμούς.
  • Μπορούν να υποστηρίξουν εκατοντάδες ταυτόχρονους επισκέπτες στο site σας.

 

Μειονεκτήματα

Η συντήρηση ενός server δεν είναι απλή. Χρειάζονται ειδικές γνώσεις και συνεχής ενασχόληση μαζί του. Πρέπει να παρακολουθείτε πότε βγαίνουν νέες εκδόσεις του λειτουργικού και του λογισμικού που χρησιμοποιείτε και να το εγκαθιστάτε (π.χ. βελτιώσεις ασφαλείας), να κάνετε backup, να παρακολουθείτε ότι λειτουργεί σωστά, να αντιμετωπίζετε επιθέσεις από hackers κλπ.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+