Ο κανόνας των 5"

Αν δεν καταφέρετε να πείσετε για τα 3 βασικά πράγματα μέσα σε 5 δευτερόλπετα, οι επισκέπτες θα πατήσουν το πλήκτρο ‘Πίσω’ στον browser και θα φύγουν οριστικά από το site σας. Αν τα καταφέρετε, όμως, θα μείνουν έως και 30 λεπτά στο site σας και οι πιθανότητες να αποκτήσετε έναν νέο πελάτη αυξάνονται κατακόρυφα.

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι θα πρέπει να καταφέρετε σε αυτό τον ελάχιστο χρόνο (μέσα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα!) να παρουσιάσετε τις 3 παρακάτω ιδέες με απλό, κατανοητό και πειστικό τρόπο:

 

1.Εξηγήστε ποιοι είστε και τι κάνετε.

Δεν αρκεί να υπάρχει το όνομα σας ή το λογότυπο σας, το σλόγκαν σας ή κάποιο μήνυμα μάρκετινγκ για το πόσο καλή εταιρεία είστε, πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες σας και πόσο καλά είναι τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες σας! Πλέον αυτά δεν εντυπωσιάζουν κανένα και τα αγνοούν όλοι. Κάποιοι λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι με μια φωτογραφία που να λέει μια ιστορία για εσάς ή τα προϊόντα σας. Αλλά, ακόμα και αν δεν έχετε μια τέτοια φωτογραφία, σκεφθείτε ένα τρόπο που θα καταφέρετε να εξηγήσετε με πειστικό τρόπο ποιοι είστε και τι κάνετε.

 

2. Δείξτε γιατί είστε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό σας.

Δεν αρκεί να το πείτε, πρέπει να το δείξετε! Αν δεν μπορείτε να φωτογραφήσετε το βασικό σας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σας, μάλλον δεν έχετε σκεφθεί αρκετά τα πράγματα. Πάντα υπάρχει τρόπος να φωτογραφήσετε το δυνατό σας στοιχείο, είτε εμπορεύεσθε προϊόντα είτε παρέχετε υπηρεσίες. Θυμηθείτε: οι φωτογραφίες γίνονται πιστευτές εύκολα! Τα γραφικά όχι. Όλοι ξέρουν ότι είναι κατασκευασμένα. Επιλέξτε την σωστή φωτογραφία και θα εντυπωθεί μια εικόνα στο μυαλό και την καρδιά του επισκέπτη του site σας.

 

3. Δώστε τους μια ενέργεια που πρέπει να κάνουν άμεσα.

Αν έχετε κάνει σωστά τα 2 παραπάνω πράγματα, τότε οι επισκέπτες του site σας είναι έτοιμοι να αγοράσουν. Μην τους δίνετε links προς άλλες σελίδες που θα πρέπει να ακολουθήσουν περίπλοκες διαδικασίες για να αγοράσουν ή να παραγγείλουν κάτι. Υποθέστε ότι είναι έτοιμοι να αγοράσουν! Δώστε τους μια προφανή ενέργεια με την οποία απλώς θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν αποφασίσει να αγοράσουν. Πάρα πολλοί είναι έτοιμοι να αγοράσουν αμέσως, αν τους έχετε εξηγήσει τι ακριβώς κάνετε και γιατί είστε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό σας. Φυσικά και θα έχετε σελίδες με αναλυτικά στοιχεία για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, με πληροφορίες, διαγράμματα, γραφικά κλπ. Αλλά σε κάθε σελίδα πρέπει να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να προχωρήσουν σε αγορά ή παραγγελία.


  Σε τελική ανάλυση, οι άνθρωποι χρειάζονται απλώς έναν καλό λόγο για να γίνουν πελάτες σας.

  Δέσμευση για υποστήριξη

  Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


  Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

  we are hiring
  Follow us on Google+