8 λάθη που διώχνουν τους επισκέπτες σας

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας ώστε να μην πέσετε σε παγίδες οι οποίες θα βλάψουν την ιστοσελίδα σας και θα διώξουν τους επισκέπτες σας. Δείτε μερικές παρακάτω:

  1. Αποφύγετε τα Pops-Ups – Pop-Ups: είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικά, καθώς πρόκειται για διαφημίσεις οι οποίες ανοίγουν αυτόματα σε νέο παράθυρο με αποτέλεσμα να αποσπούν την προσοχή του επισκέπτη και να τον αποσυντονίζουν.
  2. Πείτε όχι στις σελίδες χωρίς τέλος: Ένα site το οποίο περιέχει μεγάλες σελίδες με τεράστιο όγκο πληροφοριών είναι πολύ εύκολο να θεωρηθεί επιτηδευμένο και ψεύτικο. Αντιθέτως ένα site το οποίο διατηρεί σελίδες με σύντομο, μεστό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο είναι εξαιρετικά ελκυστικό για τον επισκέπτη, καθώς με αυτόν τρόπο εκείνος διευκολύνεται στο να εντοπίσει την πληροφορία που θέλει εύκολα και γρήγορα.
  3. Μην το παρακάνετε με τα γραφικά: Η υπερβολική χρήση γραφικών δεν επιτρέπει στο site να φορτώνει γρήγορα με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να φεύγουν από τη σελίδα πριν δουν καν το περιεχόμενό της και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα προσφέρει.
  4. Σεβαστείτε το χρόνο που διαθέτουν οι επισκέπτες σας: Μην σπαταλάτε το χρόνο τους παραπέμποντας τους σε μια σελίδα «υπό κατασκευή». Η παραπομπή τους σε μια σελίδα που τελεί «υπό κατασκευή» θα τους εκνευρίσει, καθώς θα σπαταλήσουν χρόνο στην προσπάθειά τους να την επισκεφθούν χωρίς τελικά να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την πληροφορία που αναζητούν.
  5. Αποφύγετε τα Plug-Ins: Μην ταλαιπωρείτε τους επισκέπτες σας και μην τους αναγκάζετε να κατεβάζουν ειδικά προγράμματα για να δουν το site σας. Είναι πολύ κουραστικό και κυρίως πολύ εκνευριστικό.
  6. Φροντίστε να έχετε επαρκές περιεχόμενο: Η έλλειψη επαρκούς πληροφορίας λειτουργεί ανασταλτικά και αποτρεπτικά για τους επισκέπτες. Το site σας θα πρέπει να περιέχει σύντομες, συνοπτικές πληροφορίες ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να εντοπίσει αυτό που ψάχνει εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και οι μηχανές αναζήτησης δείχνουν φανερά την προτίμησή τους σε sites περιεχομένου τοποθετώντας τα σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  7. Η μουσική στο site είναι passé: Εάν οπωσδήποτε θέλετε να έχετε μουσική στο site σας τουλάχιστον δώστε στους επισκέπτες την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να την ακούσουν. Να θυμάστε πάντα, ότι όλοι όσοι σερφάρουν στο internet συνήθως το κάνουν ακούγοντας ήδη μουσική-που προφανώς έχουν επιλέξει οι ίδιοι- ή βρίσκονται στο γραφείο τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πολύ θα ενοχληθούν όταν ξαφνικά θα ανοίξουν ένα site με αυτοματοποιημένη μουσική. Αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο!
  8. Συνοχή εικαστικού περιβάλλοντος: Σε ένα site θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει συνοχή, αλληλουχία και ομοιομορφία σε όλες τις σελίδες του σε ότι αφορά το εικαστικό περιβάλλον. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν ο επισκέπτης στην περιήγησή του στο ίδιο site βρεθεί σε ανόμοια περιβάλλοντα υπάρχει κίνδυνος να αποπροσανατολιστεί και να θεωρήσει ότι βρίσκεται σε άλλο site.

Ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και τότε σίγουρα θα είστε σε θέση να διατηρείτε μια αποτελεσματική και λειτουργική σελίδα με υψηλή επισκεψιμότητα.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+