Εντυπωσιακή η απήχηση του Google Chrome στα πρώτα του βήματα

Σχεδόν δύο εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ κατέβασαν τη δοκιμαστική έκδοση του Chrome την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της, δείχνουν οι πρώτες ανεξάρτητες μετρήσεις. Το πρόγραμμα πλοήγησης που παρουσίασε αναπάντεχα η Google μονοπώλησε και τις online συζητήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Nielsen Online, το διάστημα από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου το λογισμικό κατεβάστηκε από 1,93 εκατ. χρήστες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,4% του συνόλου των Αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου.

Η επίδοση αυτή μπορεί να φαίνεται χαμηλή, στην πραγματικότητα όμως είναι εντυπωσιακή για μια δοκιμαστική έκδοση, σχολιάζει την Πέμπτη το CNet.

Εκτός από τον αριθμό των αντιγράφων, η Nielsen κατέγραψε και τις αναφορές στο Chrome που εμφανίστηκαν σε ιστολόγια, φόρουμ και άλλα διαδικτυακά μέσα συζήτησης.

«Αναφορές στον browser υπήρχαν σε ένα αξιοσέβαστο 1% του συνόλου των διαδικτυακών συζητήσεων την ημέρα μετά την παρουσίασή του -λίγο περισσότερο από το μισό των αναφορών που παρήγαγε το πολυαναμενόμενο iPhone 3G όταν κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε ο αναλυτής της Nielsen Οnline Τζον Στιούαρτ.

Το Chrome βασίστηκε σε υλικό από μια ποικιλία προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα -όπως το WebKit της Apple και ο Firefox του ιδρύματος Mozilla- και σχεδιάστηκε ειδικά για την ταχεία προβολή δυναμικού περιεχομένου, βίντεο και άλλων απαιτητικών εφαρμογών.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+