Αthens Digital Week

Ποιος τομέας του ψηφιακού κόσμου σας ενδιαφέρει; Οι τηλεπικοινωνίες; Η ψηφιακή μουσική; Η ρομποτική; Τα προγράμματα ανοιχτού κώδικα; Η χρήση της τεχνολογίας στις «οπτικές» τέχνες;

Αυτά και άλλα πολλά αποτελούν το αντικείμενο της Athens Digital Week, μιας σειράς εκδηλώσεων που θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ένα μοναδικό party τεχνολογιών! Μια σπάνια ευκαιρία να ζήσουµε κυριολεκτικά την τεχνολογία! Αυτό είναι το: Athens Digital Week.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας για να γνωρίσουν και να παίξουν ελεύθερα με την τεχνολογία, να απολαύσουν την ψηφιακή τέχνη και να σερφάρουν ατελείωτα στο διαδίκτυο.

Διοργανωτής των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να ενημερώσουν και να εξοικειώσουν τους πολίτες με την νέα τεχνολογία και τις πολιτικές που ακολουθούνται για την «Ψηφιακή Ελλάδα», είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ το όλο project τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Συμμετέχουν, δε, πολλοί φορείς που σχετίζονται με την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως τα τμήματα Πληροφορικής πανεπιστημίων, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας.

Η Athens Digital Week περιλαμβάνει εκθέσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, πάρτι, συναυλίες, προβολές, και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφθεί κανείς που να σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους σε κάθε καθημερινή μας δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα:

Talk Zone

Στην Τεχνόπολις, το Talk Zone, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν, να προβληματισθούν και να συζητήσουν με ειδήμονες του χώρου ή ανεξάρτητες ομάδες πάνω σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφάλεια, τη δράση και το μέλλον των ψηφιακών κοινοτήτων όπως το Facebook, τις βιώσιμες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, την ηθική διάσταση του ελεύθερου λογισμικού, τα νέα όρια των γραφιστικών τεχνών, την ψηφιακή Ελλάδα αλλά και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στα αστέρια και το διάστημα.

Στο Live Zone, θα παρουσιαστούν ρομποτικές κατασκευές και δημιουργήματα πανεπιστημιακών ομάδων, εταιρειών και ερασιτεχνών κάθε ηλικίας, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε ευρηματικότητα, ταχύτητα και λειτουργικότητα ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η ελληνική καινοτομία, με διαδραστικό και πρωτότυπο τρόπο. Η αφή, η όραση και η ακοή του επισκέπτη θα είναι σε συνεχή εγρήγορση σε αυτή τη ζωντανή ζώνη της Τεχνόπολις.

Event Zone

4 βράδια - 4 μεγάλα events στο Event Zone, θα βάλουν σε ρυθμούς digital όσους βρεθούν στην Τεχνόπλις τις βραδινές ώρες, με στόχο μια απόλυτα ηλεκτρονική μουσικοχορευτική εμπειρία.

GAMING

Counter-Strike, Warcraft 3 DotA, Call of Duty 4, Counter-Strike Source, Trackmania, Quake, PES 2008, FIFA 2008 και οι αγαπημένες μας κονσόλες, όλα βρίσκονται στο Athens Digital Week!

Ο παράδεισος του gamer θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολις δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, να δουν πρώτοι τις νέες κυκλοφορίες όπως το Darkfall, να δοκιμάσουν νέα παιχνίδια που ακόμα βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, να σχεδιάσουν τα δικά τους, να συναντήσουν συμπαίκτες τους από άλλα μέρη. Τα φώτα της δημοσιότητας κερδίζει ο τελικός του ESWC με πλούσιο έπαθλο και πρόκριση στον τελικό των τελικών στο Sillicon Valley, για παγκόσμια διάκριση.

Και για αυτούς που παίρνουν το gaming πιο σοβαρά, το πρώτο Games Developers Conference θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Talk Zone, με περισσότερες από 20 παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών που έχουν εκδοθεί ή είναι υπό ανάπτυξη, προτάσεις για δημιουργία συλλόγου και πιθανή συνεργασία όλων των ομάδων σε ένα κοινό project.

MODDING

Το modding δεν είναι μια περαστική τρέλα, είναι η τέχνη του να κάνεις έναν υπολογιστή μοναδικό τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε απόδοση. Ψύξη με υγρό άζωτο από Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, όλα θα συμβάλλουν στην δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς! Στην Τεχνόπολις θα παρουσιαστεί η άλλη όψη του υπολογιστή, που δεν είναι πλέον ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά μεταμορφώνεται σε μπάλα, νεράιδα, κιθάρα ή ακόμα και ενυδρείο εκτελώντας όμως πιστά τις εντολές του χειριστή του. Εδώ η φαντασία και η τεχνολογία πάνε χέρι - χέρι.

DIGITAL MUSIC

Sampling και ηλεκτρονική μουσική, άνθρωποι - ορχήστρα χάρη στην χρήση των νέων τεχνολογιών και διαδικτυακό jamming, σε ένα απίστευτο πάρτι που δίνει ρυθμό στο Athens Digital Week.

VISUAL ART

Οι νέες τέχνες είναι εδώ!

Εργαλεία και τεχνικές, εκθέσεις, εργαστήρια και ψηφιακοί καμβάδες, περιμένουν τους καλλιτέχνες της νέας εποχής, δίνοντάς τους μια νέα συναρπαστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δημιουργίας. Ο κόσμος αλλάζει χρώμα και σχήμα. Δουλειές φοιτητών αλλά και αξιόλογα έργα από το χώρο της αγοράς παρουσιάζονται στους επισκέπτες ως ένα υπόδειγμα συνδυασμού ταλέντου και τεχνικής κατάρτισης. Και ακόμα 3D animation, μαθήματα χρήσης ελεύθερου λογισμικού και ζωντανά εργαστήρια με έμπειρους τους είδους, πρόθυμους να απαντήσουν ερωτήσεις και να δείξουν στους πιο νέους.

ROBOTICS

Η γνώση κυλάει μόνη της αρκεί να έχουμε την περιέργεια και ξεκινώντας από μια απλή κατασκευή με χρήση απλών δομικών στοιχείων όπως τουβλάκια Λέγκο, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικά ρομπότ.

Ρομποτάκια προγραμματισμένα να παλεύουν σουμο, να ακολουθούν γραμμές, να λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, ρομπότ κατσαρίδες, εξομοιωτές πτήσεων αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα και τετράποδα ρομπότ με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά εκθέματα της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.

TELECOM

Όλοι όσοι δεν μπορούν να ζήσουν πια χωρίς το κινητό τους στο Athens Digital Week θα βρουν χιλιάδες δικαιολογίες για να μην αποχωριστούν ποτέ ξανά το αγαπημένο τους gadget. Εφαρμογές για κινητά και μοναδικές συσκευές είναι εδώ! Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία θα βρίσκονται στο Athens Digital Week!

Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα βρίσκονται όλοι στο Athens Digital Week για να ανταλλάξουν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όλους όσους βρουν το κουράγιο να τους παρακολουθήσουν.

 

Πηγή: Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+