Μην προσπερνάτε τα Vista, λέει η Gartner

Καθώς πολλές επιχειρήσεις σκέφτονται να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στα Windows Vista και να παραμείνουν στα Windows XP, μια πρόσφατη ανάλυση της Gartner εντοπίζει κάποιους κινδύνους σε μια τέτοια απόφαση. Ο βασικότερες κίνδυνος είναι ότι οι εταιρείες λογισμικού συνήθως δεν υποστηρίζουν τις παλαιές εκδόσεις των Windows για επαρκές χρονικό διάστημα και δεν υποστηρίζουν τις νέες εκδόσεις των Windows αμέσως μόλις αυτές κυκλοφορήσουν.

Ο Michael Silver, ο αναλυτής της Gartner που ήταν υπεύθυνος για την αναφορά, υποστηρίζει ότι «και η επόμενη έκδοση των Windows μπορεί να αργήσει να κυκλοφορήσει, τουλάχιστον σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της Microsoft, αλλά και να μην κατάλληλη για χρήση σε ένα εταιρικό περιβάλλον αμέσως μόλις κυκλοφορήσει».

Από την εμπειρία μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές λογισμικού θέλουν περίπου 12 – 18 μήνες για να υποστηρίξουν μια νέα έκδοση των Windows. Συνεπώς, αν αποφασίσετε να παρακάμψετε τα Vista, ίσως να μπορείτε να περάσετε στα Windows 7 στα μέσα του 2011, όταν θα έχουν λυθεί τα πρώτα προβλήματα των Windows 7 και θα έχουν βγει οι νέες εκδόσεις των εφαρμογών.

Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια τέτοια στρατηγική είναι όσοι έχουν εγκατεστημένα σύγχρονα PCs, χρησιμοποιούν εφαρμογές που δεν πρόκειται να αλλάξουν μέσα στα επόμενα 3 – 4 χρόνια και προγραμματίζουν να τα αντικαταστήσουν πλήρως (εξοπλισμό και λογισμικό), ταυτόχρονα με την μετάβαση τους στα Windows 7. Βέβαια, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι, μέχρι τότε, θα γίνεται όλο και δυσκολότερο να αγοράσει κανείς PC με τα Windows XP και ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο κόστος αναβάθμισης των αδειών χρήσης των Windows, σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος της αναβάθμισης από τα Vista.

Πηγή: CIO με πληροφορίες από Gartner

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+