Πάνω από 2 εκατ. mini notebooks πωλήθηκαν το 3o Τρίμηνο του 2008 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική,

Σαρώνουν τα mini notebooks σύμφωνα με πρόσφατο report της IDC (Οκτώβριος 2008). Όπως τονίζουν οι αναλυτές της εταιρίας η αγορά των φορητών υπολογιστών στην Ευρώπη αλλά και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής αναπτύσσεται ραγδαία παρά την οικονομική επιβράδυνση. Ήδη στο τρίτο τρίμηνο του 2008 οι πωλήσεις των mini notebooks αυξήθηκαν κατά 27% στην περιοχή της  Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Παρά την οικονομική στενότητα των καταναλωτών η συγκεκριμένη κατηγορία ειδών τεχνολογίας οδήγησε την κούρσα ανάπτυξης της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών σημειώνοντας μέχρι τώρα αύξηση πάνω από 52%. Εκτός από το ελκυστικό μέγεθος, το βάρος αλλά και τη χαμηλή τιμή, ιδιαίτερη ώθηση στις πωλήσεις των mini notebooks έδωσαν και οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών που συμπεριέλαβαν τα συγκεκριμένα προϊόντα στις προσφορές τους.

Σύμφωνα με την IDC, η μάχη των εταιριών σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να κορυφωθεί λίγο πριν από την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο αυτό, υπολογίζεται πως οι πωλήσεις των mini notebooks έχουν τη δυναμική να φτάσουν τα 4 εκατ. τεμάχια μέχρι το τέλος του 2008. Στη δυναμική αυτών των προϊόντων στηρίζει εξάλλου η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών την ανάπτυξη της κατά το 2009, ισοσκελίζοντας τις απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κορυφαίοι 5 προμηθευτές Σταθερών και Φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, σε χιλιάδες τεμάχια, Πηγή: IDC EMEA Quarterly PC Tracker, Preliminary Results, 3o Τρίμηνο 2008

 

 

Πηγή: ΣΕΠΕ

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+