Κάρολ Μπαρτζ: Μια τεχνοκράτης στο τιμόνι της Yahoo

Σε ηλικία 60 ετών, η Μπάρτζ διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της Autodesk από το 1992 μέχρι τον Απρίλιο του 2006, όταν και ανέλαβε τη θέση της προέδρου της εταιρείας που αριθμεί 7.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία σχεδιασμού λογισμικού αναπτύχθηκε ραγδαία, φτάνοντας σε αξία τα 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006.

Πριν τη θητεία της στην Autodesk, η Μπαρτζ υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της κυβέρνησης Μπους, εργάστηκε στην Sun Microsystems, την Digital Equipment και την 3M.

Το 2005 το περιοδικό Fortune την περιέλαβε στη λίστα των πενήντα πιο επιτυχημένων γυναικών στον κόσμο, ενώ η Wall Street Journal τη χαρακτήρισε «γυναίκα που θα πρέπει να προσέξουμε». Την ίδια χρονιά, η εβδομαδιαία επιχειρηματική έκδοση, Barron's, την συμπεριέλαβε στους τριάντα πιο σεβαστούς διευθύνοντες συμβούλους.

«Η Κάρολ έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό ηγεσίας και επιτυχιών στην αγορά υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε σε αναλυτές ο πρόεδρος της Yahoo, Ρόι Μπόστοκ. «Κατανοεί πλήρως τις προκλήσεις της αγοράς και έχει γίνει διάσημη για το αποφασιστικό ηγετικό της στιλ».

Σχολιάζοντας η ίδια τα νέα της καθήκοντα εστίασε στο μέγεθος και τις ανάγκες της εταιρείας. «Ας δώσουμε στην εταιρεία χρόνο να αναπνεύσει. Είναι τρελή η κατάσταση με όλους αυτούς που λένε τι θα έπρεπε να κάνει ή να αποφύγει η Yahoo, χωρίς να ανήκουν καν στην εταιρεία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει."

Ο αναλυτής Ρομπ Έντερλε, του ομίλου Έντερλε στην Καλιφόρνια, ανέφερε ότι η Μπαρτζ είναι μεν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση αυτή, η δυσκολία της οποίας όμως βαθμολογείται με… έντεκα σε μια κλίμακα από το ένα ως το δέκα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπάρτζ διαδέχεται τον Τζέρι Γιανγκ στο τιμόνι της Yahoo, μετά τη δριμύα κριτική που δέχτηκε ο τελευταίος από τους μετόχους και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για την άρνηση της προσφοράς εξαγοράς της Yahoo από την Microsoft πριν από ένα περίπου χρόνο.

 

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+