Βήμα στα blogs δίνουν οι εφημερίδες

«Ποιος είπε ότι η έντυπη δημοσιογραφία έχει πεθάνει;». Πρόσφατο εγχείρημα στο Σικάγο των ΗΠΑ φιλοδοξεί να ανατρέψει την άποψη ότι οι εφημερίδες «πνέουν τα λοίσθια». H free press εκτύπωση του περιεχομένου διαφόρων blogs είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έντυπο «Printed Blog», όπως ονομάζεται, θα κυκλοφορήσει στο Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο άμεσα και εντός του επόμενου μήνα θα κάνει την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη. «Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι η εφαρμογή ορισμένων αρχών που λειτούργησαν στο Διαδίκτυο στο χώρο των εφημερίδων», λέει χαρακτηριστικά ο Τζόσουα Καρπ, ένας εκ των ιδρυτών του «Printed Blog».

Η διανομή περίπου 1.000 φύλλων θα επιτρέψει στην εφημερίδα να εισχωρήσει σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης και με τον καιρό θα βγαίνει σε 50 έως και 100 διαφορετικές εκδόσεις στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τον Καρπ, η στιγμή που οι χρήστες θα μπορούν να ψηφίζουν τι περιεχόμενο επιθυμούν να λαμβάνουν δεν θ' αργήσει.

Το έντυπο αυτό θα επικεντρώνεται στο φυσικό κοινωνικό δίκτυο του αναγνώστη σε αντιπαράθεση με το αντίστοιχο του Διαδικτύου. «Είναι σίγουρα μια διαφορετική ιδέα από το κλασσικό concept 'ένα για όλους' της Red Eye (free press) ή της Chicago Tribune», αναφέρει ο Καρπ.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε μια περίοδο που οι ημερήσιες εφημερίδες στις ΗΠΑ προχωρούν σε περικοπές προσωπικού και προϋπολογισμού έτσι ώστε να συναγωνιστούν την διαδικτυακή διαφημιστική αγορά που βαίνει συνεχώς ανοδικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γνωστό περιοδικό "Christian Science Monitor" που αναγκάστηκε να σταματήσει την έντυπη διανομή του και να δραστηριοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο στο χώρο του Διαδικτύου. «Πραγματικά ελπίζω ότι οι εφημερίδες δεν θα εξαφανιστούν», εξομολογείται ο Καρπ και εξηγεί: «Η φυσική παρουσία της εφημερίδας, το ότι μπορείς να τη διαβάσεις στο μετρό, το μελάνι που λερώνει τα δάχτυλά σου, είναι αξεπέραστη εμπειρία. Δεν είναι το ίδιο με μια οθόνη».

 

Πηγή: Infosoc.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+