Φθηνότερο και γρηγορότερο διαδίκτυο για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νέα στρατηγική για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της  μετάβασης σε υψηλότερες ταχύτητες για σταθερό και κινητό διαδίκτυο, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πλήρωσαν λιγότερα χρήματα για ευρυζωνικές συνδέσεις κατά το 2008 σε σύγκριση με το 2007.

Εντούτοις, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μελών - κρατών της Ε.Ε. στις ευρυζωνικές τιμές λιανικής πώλησης και της δομής δαπανών για παρόμοια προϊόντα.

Όπως τονίζεται και στη μελέτη, οι κανόνες της Ε.Ε. πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια σε μια ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών εξίσου για όλους, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. “Οι ευρωπαϊκοί χρήστες απολαμβάνουν τώρα υψηλότερες ευρυζωνικές ταχύτητες σε χαμηλότερες τιμές χάρη στον εντεινόμενο ανταγωνισμό στην ευρυζωνική αγορά”,  επισήμανε από την πλευρά της η Επίτροπος για την Κοινωνία τηε Πληροφορίας και τα ΜΜΕ κυρία Viviane Reding.

“Ο σωστός συνδυασμός ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και του κανονιστικού πλαισίου, σημαίνει, ότι οι τιμές κινούνται προς τα κάτω και αντίθετα οι ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο κινούνται προς τα επάνω. Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ευρυζωνικών χρηστών μπορεί να έχει ταχύτητες άνω των 2 Mbit/s, ταχύτητα που επιτρέπει τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω του Διαδικτύου, σε φτηνότερες τιμές.

 

Η τάση είναι καλή αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές στις τιμές μεταξύ των χωρών. Πρέπει να εξασφαλίσουμε μια ενιαία αγορά για τις τηλεπικοινωνίες από την κατοχή ενός συνεπούς συνόλου κανόνων τηλεπικοινωνιών για το σύνολο της Ε.Ε.”, συμπλήρωσε η κυρία Reding.

 

Πηγή: ΣΕΠΕ

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+