Οι Έλληνες ψωνίζουν από το Ίντερνετ

Την αύξηση στη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου καταγράφει η 5η ετήσια έρευνα e-metrics.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την AGB Nielsen και την Phaistos Networks υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, φιλοξενήθηκε σε 97 δημοφιλείς κόμβους του ελληνικού Διαδικτύου.

Στη διάρκεια της έρευνας συμπληρώθηκαν περισσότερα από 21.000 ερωτηματολόγια, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτει ότι σχεδόν 2 στους 3 παραμένουν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο για περισσότερο από 2 ώρες καθημερινά.

Επίσης, 8 στους 10 δήλωσαν πως έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω Διαδικτύου στη διάρκεια του 2008 και, αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενά τους, προτίθενται να το ξαναπράξουν. Μόλις το 5% άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ξαναπραγματοποιήσει online αγορά.

Η έρευνα δεν καταγράφει μεγέθη όπως το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου επί του συνόλου του πληθυσμού, αλλά επιβεβαιώνει παλαιότερες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες ο σημαντικότερος λόγος χρήσης του Internet στην Ελλάδα είναι η αναζήτηση πληροφοριών, ενώ ακολουθούν η ενημέρωση, η επικοινωνία.

 

Οσον αφορά την κατανομή των διαδικτυακών συνηθειών ανά φύλο, το 82% των ανδρών απάντησε πως χρησιμοποιεί υπηρεσίες ενημέρωσης έναντι 67% των γυναικών. Αυτή η εικόνα αντιστρέφεται στις υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς στις υπηρεσίες για ταξίδια, υγεία και ψυχαγωγία οι γυναίκες εμφανίζονται να κάνουν εντονότερη χρήση σε σύγκριση με τους άντρες.

 

Πηγή: enet.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+