Μηχανή αναζήτησης «επόμενης γενιάς» ετοιμάζει η Google

Η Google αποκάλυψε ένα μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Καφεΐνη», με στόχο την ριζική αναδιοργάνωση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης. «Τους τελευταίους μήνες μία μεγάλη ομάδα εργαζομένων στην εταιρεία απασχολούνται στην κατασκευή μιας μηχανής αναζήτησης στηριζόμενη σε αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς», δήλωσαν ο Σιταράμ Ίγερ και ο Ματ Κατς, προγραμματιστές της εταιρείας.

«Είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που θα μας βοηθήσει να εκτελέσουμε τις εργασίες με μεγαλύτερη ταχύτητα, ακρίβεια και σε πολλές διαστάσεις». Την περασμένη Τρίτη, οι χρήστες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργεί η νέα τεχνολογία σε ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε η εταιρεία.

Οπτικά, η νέα σελίδα είναι όμοια με την κλασική ιστοσελίδα αναζήτησης της Google. «Η νέα δομή εντοπίζεται 'κάτω από το καπό' της μηχανής αναζήτησης, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κάποια μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων», επισημαίνουν οι δύο προγραμματιστές. «Όμως, εκείνοι που χρησιμοποιούν τη μηχανή τακτικά αλλά και οι άλλοι προγραμματιστές θα καταλάβουν κάποιες διαφορές».

Η Google τόνισε ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει συγκρίσεις με άλλες μηχανές αναζήτησης, ωστόσο δέχεται σχόλια σχετικά με τις επιδόσεις της νέας μηχανής.Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+