Η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη "Europeana" διπλασίασε το μέγεθός της

Η Europeana περιλαμβάνει πλέον 4,5 εκατ. ψηφιακοποιημένα αντικείμενα, υπερδιπλασιάζοντας τον όγκο της σε λιγότερο από εννέα μήνες (ήταν 2 εκατ). Κυρίως περιλαμβάνονται ψηφιακοποιημένα βιβλία τα οποία αποτελούν κοινό κτήμα, επομένως δεν προστατεύονται πλέον από το δίκαιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (που διαρκεί έως 70 έτη μετά το θάνατο του δημιουργού).

 

Ο χρήστης μπορεί σήμερα να βρει 4,6 εκατ. ψηφιακοποιημένα αντικείμενα στην Europeana, σε σύγκριση με 2 εκατ. πριν από εννέα μήνες. Μεταξύ των νέων αποκτημάτων περιλαμβάνονται: μια συλλογή από 70 παλαίτυπα (βιβλία τυπωμένα με τις παλαιότερες τεχνικές εκτύπωσης) της βιβλιοθήκης της Καταλονίας, μια έκδοση του 1572 του έργου « Os  Lus í adas» του Luís  de  Camões, του εθνικού έπους της Πορτογαλίας καθώς και κινηματογραφημένες σκηνές του 1913 από τη Friedrichstra ß e του Βερολίνου από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Αρχείων.

 

Μικρή η ελληνική συνεισφορά
Από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Επιτροπή προκύπτει ότι η χώρα μας κατατάσεται 7η μεταξύ των Ευρωπαϊκών Χωρών όσον αφορά την συνεισφορά περιεχομένου, αλλά το ποσοστό της συνεισφοράς ανέρχεται μόνο σε 1,6%, την στιγμή που η Γαλλία έχει συνεισφέρει το 47% του περιεχομένου της, η Γερμανία το 15,4%, η Ολλανδία το 8%, η Μεγάλη Βρετανία το 7,9%, η Σουηδία το 5,2% και η Φινλανδία το 4%.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+