Το 63% των χρηστών θα αγοράσει δώρα από το Web

Εντυπωσιακή άνοδο, παρά τη συνολική μείωση των δαπανών, εμφανίζουν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στο διάστημα του τελευταίου εξαμήνου, με τους καταναλωτές να επιζητούν φθηνότερες τιμές και ευκαιρίες στο Διαδίκτυο.

Η αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων αναμένεται να προσθέσει στις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Nielsen το 47% των ερωτηθέντων σκοπεύει να δαπανήσει από 100-299 δολ. για αγορές, με το 16% να προτίθεται να ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο από 500 δολ. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές, συμπεραίνει πως το 63% σκοπεύει να αγοράσει προϊόντα από το διαδίκτυο φέτος τα Χριστούγεννα.

Όπως επισημαίνει στην «Η» ο Δημήτρης Τριτάρης, γενικός διευθυντής της Ricardo Internet Ελλάς «από την αρχή της χρονιάς παρατηρούμε μια εντυπωσιακή άνοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων, παρά τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών συνολικά.

Οι Έλληνες συνδέονται στο internet με μικρότερη συχνότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των γιορτών και επιλέγουν να ολοκληρώνουν τις online αγορές τους απογευματινές ώρες (μεταξύ 13:00 και 20:00), γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις συνήθειες του ευρωπαίου χρήστη». Όπως τονίζει «Στο χώρο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών ο όγκος των online συναλλαγών αυξάνεται ιδιαίτερα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς πολλοί ιδιώτες ψάχνουν από τη μια προσφορές με χαμηλότερες τιμές και από την άλλη βάζουν προς πώληση τα δώρα που δέχθηκαν κατά την περίοδο των γιορτών, γιατί είτε δεν τους είναι χρήσιμα είτε δεν τους αρέσουν».

Buy... by click
Ένας εκ των σημαντικότερων λόγων για online αγορές, είναι η εύκολη σύγκριση τιμών, για το 53% των ερωτηθέντων της έρευνας, ενώ η ευκολία και η δυνατότητα αγοράς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αποτελεί τους αμέσως επόμενους βασικούς παράγοντες. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως το 57% επιλέγει τις αγορές στο διαδίκτυο, προκειμένου να γλιτώσει τον συνωστισμό που επικρατεί στα καταστήματα την περίοδο των εορτών.

Τι πρέπει να προσέχετε...
Αρχικά ο καταναλωτής πρέπει να εμπιστεύεται αξιόπιστες ιστοσελίδες και όχι περιθωριακά site που δεν δίνουν κανένα στοιχείο επικοινωνίας, ιδιοκτησίας, υποστήριξης, κ.λπ.. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τριτάρη, κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς οφείλουμε να διαβάζουμε τους κανονισμούς ασφάλειας του site και να σιγουρευόμαστε ότι εγγυάται την ασφαλή συναλλαγή με διαπιστευμένα μέσα, άλλα και την αποστολή των δεδομένων, χρησιμοποιώντας συνήθως κάποια μέθοδο κρυπτογράφησης.

Επίσης, προτιμότερο είναι να πληκτρολογούμε τη διεύθυνση τις ιστοσελίδας αντί να ακολουθούμε κάποιο link και πάντα να φροντίζουμε να κάνουμε αποσύνδεση μετά τη συναλλαγή. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι πληρωμής, η πιο απλή και σίγουρη παραμένει μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η πιστωτική κάρτα γίνεται δεκτή παντού, η χρέωση είναι ηλεκτρονική, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι κάρτες έχουν όριο, και έτσι η χρέωση δεν είναι ανεξέλεγκτη. Αλλά ακόμη κι αν γίνει μια χρέωση κατά λάθος ή από δόλο ο κάτοχος μπορεί πάντα να την αμφισβητήσει.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+