Αύξησε το μερίδιο της στις μηχανές αναζήτησης η Google

Η Google συνέχισε να κυριαρχεί στην αγορά των μηχανών αναζήτησης και για το μήνα Δεκέμβριο του 2009, ακολουθούμενη από τη Yahoo και τη Bing της Microsoft, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nielsen.

Η πρόσφατη μηνιαία έκθεση αξιολόγησης μηχανών αναζήτησης της εταιρείας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρει αρχικά ότι το σύνολο των αναζητήσεων σε όλες τις μηχανές έφτασε τα 9,9 δισεκατομμύρια για τον τελευταίο μήνα του έτους. Από αυτές, τα 6,7 δισεκατομμύρια έγιναν στη Goolge, δίνοντας της μερίδιο 67,3%.

Η Yahoo βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας της Nielsen. Συνολικά, υποβλήθηκαν 1,4 δισεκατομμύρια αναζητήσεις (14,3% μερίδιο), ενώ η Bing της Microsoft κατέλαβε την τρίτη θέση με 986 εκατομμύρια αναζητήσεις και μερίδιο 9,9%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Ask.com (1,7%), το MyWeb (1%) και το ComCast (0,5%)

Συγκριτικά με τον Νοέμβριο, η Google ενίσχυσε τη θέση της κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η Bing έπεσε κάτω από το όριο του 10%.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+