Ανεπίδεκτοι οι Έλληνες στις νέες τεχνολογίες

Την υστέρηση της χώρας μας τόσο όσον αφορά στις υποδομές όσο και στην αξιοποίηση και τη σωστή χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών επιβεβαιώνει πρόσφατα δημοσιευμένη διεθνής έρευνα.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην τελευταία θέση μεταξύ των οικονομιών 25 κρατών που βασίζονται στη καινοτομία και συμπεριελήφθησαν στο Connectivity Scorecard 2010.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη της και ποιοτικά κριτήρια όσον αφορά το πώς αξιοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες από τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και τους απλούς καταναλωτές.

Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι απογοητευτικές, δεδομένου ότι με άριστα το 10, η βαθμολογία μας είναι στο 3,44. Σε σχέση με το 2009 πήγαμε καλύτερα, καθώς πέρσι είμασταν στο 2,62.

Οι χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της λίστας, στην κορυφή της οποίας βρέθηκε η Σουηδία, που με βαθμολογία 7,95 ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες (7,77).

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+