Κίνδυνος από χάκερ για τους χρήστες του Firefox

H γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι χρήστες του Firefox κινδυνεύουν από πλευράς ασφάλειας. Το αρμόδιο κρατικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών, που είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που διέτρεχαν οι χρήστες του προγράμματος πλοήγησης της Microsoft τον Ιανουάριο, έκανε το ίδιο τώρα και για το πρόγραμμα της Mozilla.

Το αδύναμο σημείο, που επιβεβαιώθηκε και από τους δημιουργούς του Firefox, επιτρέπει στους χάκερ να εισβάλλουν στους υπολογιστές των ανυποψίαστων χρηστών και να τοποθετούν επικίνδυνα προγράμματα λογισμικού. Μια ενημέρωση ασφάλειας, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Μαρτίου, θα λύσει το πρόβλημα στον Firefox 3.6.

Μια δοκιμαστική (beta) έκδοση της ενημέρωσης, η Firefox 3.6.2, είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά δεν ακόμα έχει δοκιμαστεί πλήρως. Η γερμανική υπηρεσία, σύμφωνα με το BBC, συστήνει στους χρήστες να σταματήσουν την χρήση του Firefox, μέχρι να εγκαταστήσουν την ενημέρωση ασφάλειας.

Οι χρήστες δεν συνίσταται να χρησιμοποιούν ούτε κάποια έκδοση παλαιότερη από την 3.6 του Firefox.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+