Επιδότηση για νέους επαγγελματίες - Γυναίκες και Προσλήψεις Ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Με τέσσερα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών δίνει την «μάχη» κατά της ανεργίας ο ΟΑΕΔ. Οι δράσεις αφορούν κυρίως νέους ανέργους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

Η επιδότηση για τους κοινούς ανέργους ανέρχεται στο 100% για τον πρώτο χρόνο, 75% για τον δεύτερο, 50% για τον τρίτο και 25% για τον τέταρτο. Ο επιχειρηματίας οφείλει να κρατήσει τον εργαζόμενο ένα χρόνο μετά το πέρας του προγράμματος και δεν πρέπει να έχει κάνει απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο.
Για ανέργους έως 30 ετών η επιδότηση θα είναι 100% για τα δύο πρώτα χρόνια και 50% για τα επόμενα δύο.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες - γυναίκες από 22 έως 64 ετών. Η επιδότηση θα φτάνει τα 24.000 ευρώ για 36 μήνες και θα προηγηθούν οι δραστηριότητες σε καινοτόμους κλάδους και την «πράσινη» οικονομία.

 

Τέλος, για την ενίσχυση του τουρισμού, επιδοτείται κατά 100% η ασφαλιστική εισφορά για δυο μήνες (Απρίλιο -Μάιο και Οκτώβριο - Νοέμβριο).

 

Τα 170 εκατομμύρια από τα ποσά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 646 εκατομμύρια από οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.

 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ  και στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

 

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+