Η διαδικτυακή διαφήμιση ξεπερνά την έντυπη

Το Διαδίκτυο πρόκειται να ξεπεράσει τις εφημερίδες ως η δεύτερη μεγαλύτερη διαφημιστική πλατφόρμα στις ΗΠΑ, πίσω από την τηλεόραση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της PricewaterhouseCoopers, «Global Entertainment and Media Outlook, 2010-2014».

Τα έσοδα από τις online διαφημίσεις, εξαιρώντας τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα, αναμένεται να φτάσουν τα 34,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, από 24,2 δισεκατομμύρια το 2009, αναφέρει η έκθεση. Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να βλέπουν τα διαφημιστικά τους έσοδα να μειώνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εφημερίδων των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκαν, τα διαφημιστικά έσοδα των εντύπων μειώθηκαν κατά 28,6% στη διάρκεια του 2009, στα 24,82 δισεκατομμύρια. Η PricewaterhouseCoopers υπολογίζει ότι το 2014 τα έσοδα αυτά θα φτάσουν τα 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

«Αν και το Διαδίκτυο δεν απέφυγε πλήρως τις επιπτώσεις της ύφεσης, η μείωση στις ΗΠΑ ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα», επισημαίνει η έκθεση. Οι μεταβολές στην καταναλωτική συμπεριφορά, οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το μέσο και η αυξημένη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την εξέλιξη.

Το 2005, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας κυμαινόταν στο 34% για τα αμερικανικά νοικοκυριά, ενώ σήμερα έχει φτάσει το 64%. Η έκθεση σημειώνει ότι η διάθεση 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το πακέτο στήριξης για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, καθώς και η διάθεση πακέτων triple-play, που συνδυάζουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, τηλεόραση και τηλεφωνία, είναι καταλυτικοί παράγοντες για την επέκταση της αμερικανικής ευρυζωνικότητας.

Σημαντική ανάπτυξη αναμένεται να σημειωθεί και στις διαφημίσεις στις κινητές πλατφόρμες, εξαιτίας της αναβάθμισης των ασύρματων δικτύων και την κυκλοφορία όλο και περισσότερων έξυπνων κινητών στην αγορά. Στις ΗΠΑ, η διαφήμιση στα κινητά αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2014 και να φτάσει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+