Βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Google

Τελεσίγραφο μερικών εβδομάδων απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google για θέματα σχετικά με την επιτροπή ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα ο ο επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού της Ε.Ε, Χοακίν Αλμούνια, ζητά από τον κολοσσό της αναζήτησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη διευθέτηση των διαφορών που έχει με τους ανταγωνιστές της.

Η Google πρέπει να στείλει τις προτάσεις της προκειμένου να διορθώσει ορισμένα σημεία της συμπεριφοράς της για να αποφύγει τα υψηλά πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού η Google στείλει τις προτάσεις της, στη συνέχεια θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Η Κομισιόν έχει ξεκινήσει τις έρευνες από τον Νοέμβριο του 2010 προκειμένου να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες ορισμένων εταιρειών, και κυρίως της Microsoft, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της εταιρείας στην αγορά της διαδικτυακής αναζήτησης.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε, η Google θα πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές της καθώς σήμερα η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στις δικές της υπηρεσίες μέσα στη μηχανή αναζήτησης Google.

Η Google διαφωνεί με τα συμπεράσματα της Ε.Ε όμως είναι διατεθειμένη να συζητήσει τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα ζητήσει η Επιτροπή.

Πηγή: E-go.gr

 

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+