Η μετοχή του Facebook κατρακυλάει κάτω απο τα 20$

Η κατρακύλα για την μετοχή του Facebook συνεχίζεται, με το αρνητικό ρεκόρ αυτή την φορά να γράφει κάτι λιγότερο από $20. Η μετοχή του Facebook υποχώρησε στα $19.87, σχεδόν -6.7% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα και πολύ κάτω από την αρχική τιμή διάθεσης της μετοχής πριν από λίγο καιρό.

Η εξήγηση για την δραματική πτώση της τιμής της μετοχής φαίνεται να είναι η άρση των περιορισμών για κάποιους επενδυτές. Τώρα που έχουν το ελεύθερο και μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές του Facebook το κάνουν, με συνέπεια η τιμή να κατρακυλάει σχεδόν καθημερινά. Το Facebook διέθεσε για πρώτη φορά μετοχές στο χρηματιστήριο στις 18 Μαϊου 2012 με αρχική τιμή $38. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και τα σχόλια του τύπου, η μετοχή σήμερα βρίσκεται κάτω από τα 20 δολάρια και αναμένεται να υποχωρήσει περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Αν οι επενδυτές ακολουθήσουν την τακτική που είδαμε και σήμερα, τότε στα μέσα Νοεμβρίου το Facebook αναμένεται να βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Στις 14 Νοεμβρίου 2012 επενδυτές με περίπου 1 δισεκατομμύριο μετοχές, θα έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν. Αν οι επενδυτές συμπεριφερθούν όπως εχθές, η μετοχή του Facebook αναμένεται να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, αμέσως μετά τις Αμερικανικές εκλογές 2012.

Προς το παρόν ο Mark Zuckerberg ανησυχεί εκτός από τα προβλήματα του Facebook και για την προσωπική του περιουσία. Ο Zuckerberg διατηρεί 22% των μετοχών του Facebook και 57% των ψήφων στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική του περιουσία που μειώθηκε από τα 19.1 δισεκατομμύρια δολάρια όταν η τιμή της μετοχή του Facebook ήταν $38 στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Σε pre-market trading η μετοχή του Facebook φαίνεται να ανακάμπτει από το χθεσινό ιστορικό χαμηλό και αυτή την στιγμή βρίσκεται λίγο πάνω από τα $20.07 κερδίζοντας 1.01%.

Πηγή: pestaola.gr

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+