Αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Σήμερα, τα κοινωνικά δίκτυα (social media) ακμάζουν και αναπτύσσονται ραγδαία. Εκμεταλλευόμενα την συνεχή άνοδο τους υλοποιούν νέα χαρακτηριστικά για να διατηρήσουν αλλά και να πολλαπλασιάσουν τους χρήστες τους.

Το Twitter ανακοίνωσε πως έχει πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, νούμερο που έχει αυξηθεί κατά 60 εκ. σε μόλις εννέα μήνες. Το 2012 ήταν εντυπωσιακή χρονιά για το Twitter, αφού η ανάπτυξή του έφτασε περί τους 6,6 εκατομμύρια νέους χρήστες σε μηνιαία βάση.

Ήταν βέβαια και χρονιά αλλαγών και ανάπτυξης και σε επίπεδο υπηρεσιών, αφού μετά την απόφαση του Instagram να μην το υποστηρίζει πλέον, το Twitter ανέπτυξε τα δικά του φωτογραφικά φίλτρα, για να προσφέρει στους χρήστες του ανάλογες υπηρεσίες για το ποστάρισμα των φωτογραφιών τους.

Από την άλλη, το Google+ μεγαλώνει και μάλιστα με τρελούς ρυθμούς. Προς το παρόν το μαγικό νούμερο είναι 235 εκατομμύρια χρήστες που όμως θα γίνουν πολλοί περισσότεροι, όσο το Android συνεχίζει να πουλάει τρελά και το Google να δημιουργεί νέους λογαριασμούς.

Το Google εξηγεί ότι από τα 500 εκατομμύρια χρηστών τα 235 εκατομμύρια είναι ενεργοί στο Google+. Ενεργός χρήστης σημαίνει αυτός που κάνει +1 σε εφαρμογές του Google Play, αυτός που χρησιμοποιεί το Google Hangout και αυτός που έχει επιλέξει κάνει connect με φίλους στο Google search για να βλέπει σχετικά αποτελέσματα.

Ο αριθμός των χρηστών που είναι πραγματικά ενεργοί και κάνουν post στο Google+ stream είναι μόλις 135 εκατομμύρια, νούμερο αρκετά μεγάλο και συμπαθητικό, αλλά πολύ πίσω από το ένα δισεκατομμύριο ενεργών χρηστών του Facebook.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+