Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Internet of Things!

Μετά τα έξυπνα κινητά (smartphones), τις έξυπνες τηλεοράσεις (smart TVs), τα έξυπνα γυαλιά (βλ. Google glasses), έφτασαν και τα έξυπνα ρολόγια!

Στην ομάδα των εταιρειών που έχουν παρουσιάσει ήδη τις δικές τους προτάσεις για smart watches προστέθηκε και η Samsung παρουσιάζοντας το έξυπνο ρολόι Galaxy Gear, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες που είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό.
Το Galaxy Gear της Samsung είναι ουσιαστικά ένα ασύρματο τερματικό των smartphones και tablets της σειράς Galaxy, με τα οποία επικοινωνεί μέσω Bluetooth. Ο κάτοχός του μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει και να δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις, να κρατήσει φωνητικές σημειώσεις και να δει στην οθόνη του όλες τις ειδοποιήσεις που καταφθάνουν στο κινητό του.
Η έλευση των smart watches επιβεβαιώνει, ότι έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς το “Internet of thinks”. Ο κόσμος του Internet of Things θα περιλαμβάνει όλες τις συσκευές και εξαρτήματα που έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, μεταξύ άλλων αισθητήρες φορητών συσκευών, καφετιέρες, καρδιακά μόνιτορ, αυτοκίνητα, λάστιχα αυτοκινήτων, δρόμους, παρκόμετρα, ράφια καταστημάτων, σκεύη κουζίνας, θερμοστάτες, δέρμα και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι συνδεδεμένες συσκευές θα ανταλλάσουν πληροφορίες μεταξύ τους, γλυτώνοντας μας χρήμα και χρόνο και διευκολύνοντας την καθημερινή μας ζωή.
Σύμφωνα με την Cisco ο αριθμός των "αντικειμένων (things)" που θα είναι συνδεδεμένα στο Internet το 2020, αναμένεται να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια! Μπορεί το νούμερο να φαίνεται εντυπωσιακό, ωστόσο θα αντιστοιχεί μόλις στο 2,7% των "πραγμάτων/αντικειμένων" που εκτιμάται ότι θα υπάρχουν σε όλον τον πλανήτη.
Η αλήθεια είναι πως με τόσες «έξυπνες» συσκευές γύρω μας, η ζωή μας ίσως γίνει πιο εύκολη…εμείς όμως, θα είμαστε πιο έξυπνοι ή θα απλά θα αφήσουμε τις «έξυπνες» συσκευές να σκέφτονται για μας;

 

 

 

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+