Θα έρθει η μέρα που η Google θα προλαβαίνει τις επιθυμίες σας!

Είστε έξω, βρέχει και φυσικά δεν έχετε ομπρέλα! Πριν προλάβετε να γίνετε «μούσκεμα», ένας courier σας φέρνει μια ομπρέλα! Πόσο απίθανο είναι να συμβεί αυτό;

Και όμως έτσι φαίνεται ότι θα γίνεται στο άμεσο (;) μέλλον η αγορά προϊόντων online, όχι μόνο αυθημερόν, αλλά σχεδόν τη στιγμή που χρειάζεστε το εκάστοτε προϊόν.
Πολύ πρόσφατα η Google ανακοίνωσε την υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης προϊόντων τα οποία έχουν αγοραστεί από το Google Shopping  Express, μια υπηρεσία η οποία προσωρινά θα είναι διαθέσιμη στο San Francisco  και στη Silicon Valley.

Τι γίνεται όμως με το αντίπαλο δέος του Google Shopping Express, το eBay Now Service; Και οι δυο αυτές εφαρμογές εγγυώνται αυθημερόν παράδοση. Ωστόσο, οι διαφορές τους κρίνονται στις λεπτομέρειες: το eBay επιτρέπει στον χρήστη να επισκέπτεται και να αγοράζει προϊόντα από ένα online κατάστημα κάθε φορά και δεσμεύεται για παράδοση εντός μιας ώρας, ενώ αντίθετα το Google Shopping Express επιτρέπει την επίσκεψη και κατά συνέπεια την αγορά προϊόντων από πολλά online καταστήματα και αφήνει στο χρήστη την επιλογή ακριβής ώρας αυθημερόν παράδοσης.

Το Google Now αποτελεί μια διαδεδομένη προσωπική ψηφιακή εφαρμογή και κατά πως φαίνεται οι αλγόριθμοι του όχι μόνο θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, αλλά θα τις «προβλέπουν» καθώς θα είναι σε θέση να τις «περιμένουν» και κατά συνέπεια να τις «προλαβαίνουν». Και αυτό από μόνο του δυσκολεύει το παιχνίδι για τους άμεσα εμπλεκόμενους στο χώρο του online shopping, όπως είναι η Amazon και η Walmart. Καθώς όπως αντιλαμβάνεστε, ο χρόνος παράδοσης αποτελεί κομβικό σημείο στην επιλογή και αγορά προϊόντων online και η εταιρεία που θα κατορθώσει  να παραδίδει ταχύτερα τα προϊόντα που αγοράστηκαν online θα είναι και ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.  

Σύμφωνα με τον John Shelton, eBay Head of Strategy αλλά και πολλών άλλων είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια νέα τάση αγοράς προϊόντων online η “ambient commerce”, δηλαδή η αγορά προϊόντων μέσω της συναίσθησης αυτών από τις συσκευές.

Στον μελλοντικό- και όχι ιδιαίτερα μακρινό-κόσμο του internet of things οι καταναλωτές-σύμφωνα πάντα με τον John Shelton- θα εμπιστεύονται την αγορά προϊόντων στις συσκευές, καθώς από ότι φαίνεται τα πάντα θα είναι συνδεδεμένα με το  internet. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά πραγματικά εάν έρθει η στιγμή που οι συσκευές θα συναισθάνονται τις ανάγκες μας –βάσει εισχώρησης παραμέτρων- και σας φέρνουν το προϊόν που έχετε ανάγκη πριν το καν το ζητήσετε πόσο super θα είναι;

 

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+