Μόλις σε 8 λεπτά…

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διατείνεται, ότι μέσα σε μόλις 8 λεπτά, μπορεί να εντοπίσει όλους όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, καθώς και εκείνους οι οποίοι εμφανίζουν διαδικτυακή συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, όπως π.χ κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει. Ο χρόνος των 8 λεπτών αποτελεί χρόνο ρεκόρ, γεγονός που οδήγησε στη βράβευση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το FBI.

Κατά πως φαίνεται, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αρχίζει και αναδεικνύει σταδιακά τον κοινωνικό της ρόλο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του διαδικτύου από παιδιά υπογραμμίζοντας το θλιβερό φαινόμενο της εξάρτησης αυτών από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή-ένα φαινόμενο που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα με τον αριθμό των περιστατικών που νοσηλεύονται λόγω του εθισμού στο διαδίκτυο να ανέρχεται στα 90 παιδιά.

Μια από τις κύριες αιτίες του εθισμού είναι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς  η ίδια τους η φύση και η δομή μπορεί να οδηγήσει τον χρήστη στην επιθυμία να ελέγχει συνεχώς αν υπάρχει νέο περιεχόμενο ή αν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους. Παράλληλα, μια ακόμα αιτία για τον εθισμό παιδιών και ενηλίκων στο διαδίκτυο είναι η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι.

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα  το 53,6% των νοικοκυριών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με το 96,2% αυτών να  έχουν ευρυζωνική σύνδεση, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη με το ποσοστό του διαδικτυακού αναλφαβητισμού να ανέρχεται στο 20%.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μια σταυροφορία πρόληψης και ενημέρωσης πραγματοποιεί ημερίδες σε σχολεία της Ελλάδας απευθυνόμενη στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωσή τους και την παροχή εφοδίων για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+