Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου στις 3-10 Δεκεμβρίου 2013

Ο όρος  Cyber Monday πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική στις 28  Νοεμβρίου 2005, από κάποιους πρωτοπόρους marketeers με στόχο να πείσουν τους καταναλωτές να αγοράζουν μέσω internet.

Φέτος, 9 χρόνια μετά,  οι αγορές που σημειώθηκαν την Cyber Monday στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 20,6% -δημιουργώντας νέο ρεκόρ πωλήσεων online- συγκριτικά με το 2012. Επιβεβαιώνεται δηλαδή η άποψη, ότι η Cyber Monday αποτελεί τη μέρα με τις περισσότερες αγορές online.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Cyber Monday, ο GRECA και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκινούν από φέτος μια κοινή προσπάθεια-προτροπή, διοργανώνοντας την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου στις 3-10 Δεκεμβρίου, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ως προπομπός έναρξης της εορταστικής περιόδου με στόχο την αύξηση του online B2C τζίρου σηματοδοτώντας την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Αυτό που προτείνεται και από τα δυο μέρη είναι η ελληνική Cyber Monday να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να διαρκεί μια εβδομάδα καθώς αναμένεται ο εορτασμός αυτός, τόσο για τα καταστήματα όσο και για τους καταναλωτές ότι θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+