Κυνήγι τρομοκρατών μέσω του World of Warcraft;

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσε ο Edward Snowden, η NSA και η αντίστοιχη βρετανική GCHQ διείσδυσαν στα διάσημα παιχνίδια World of Warcraft και Second Life στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης παρακολούθησης για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, η εφημερίδα Guardian αναφέρει, ότι έγγραφα δείχνουν πως η NSA πίστευε, ότι το παγκόσμια γνωστό online παιχνίδι ήταν «μη ελεγχόμενο» και κατά συνέπεια «θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πεδίο μέσω του οποίου τρομοκράτες θα μπορούσαν να προσηλυτίζουν, να προπαγανδίζουν και να συλλέγουν νέα μέλη».

Ωστόσο, τα έγγραφα, δεν αναφέρουν καμία σύλληψη τρομοκρατών, παρά το γεγονός ότι η NSA βρήκε στοιχεία τα οποία οδήγησαν στο κατέβασμα ιστοσελίδας, η οποία χρησιμοποιούταν για εμπόριο κλεμμένων πιστωτικών καρτών. Με ακουστικά (voice headsets), video cameras καθώς και όλες τις προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες απαιτούνται για να κάνει κάποιος log-in στο Xbox Live, οι υπηρεσίες είχαν πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το Xbox Live είχε περίπου 48 εκ. ενεργούς παίκτες.

Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες είχαν αναπτύξει στο World of Warcraft ένα τόσο πολύπλοκο και ευρείας στόχευσης δίκτυο κατασκόπων, όπου οι πολλαπλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα «μη συγκρουόμενο γκρουπ» προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι δεν κατασκόπευε η μια υπηρεσία την άλλη.

Στο ξέσπασμα όλων αυτών των ειδήσεων, το World of Warcraft αρνείται κάθε ανάμειξη υποστηρίζοντας ότι αφενός δεν είχε καμία γνώση ότι συνέβαινε τέτοιου είδους παρακολούθηση και αφετέρου πως αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο έγινε εν αγνοία του και χωρίς την άδειά του.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+