Το YouTube πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013 από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν 1.250 χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ως δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναδείχτηκε το YouTube (93%), με το Facebook να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 82%.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη ήταν, ότι το τρίτο πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο ήταν το LinkedIn-κυρίως λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας που επικρατεί στον εργασιακό χώρο-, το οποίο χρησιμοποιείται από το 63% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου. Στη συνέχεια ακολουθούν οι σελίδες δοκιμών (review pages) με 58%, τα blogs με 49% και στην έκτη μόλις θέση βρίσκεται το Twitter με 46%, με το τελευταίο πάντως να παρουσιάζει σημαντική άνοδο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα-όχι και τόσο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Instagram, Foursquare, Flickr και Google+ εμφανίζουν αύξηση στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+