«Το internet είναι δώρο Θεού» τάδε έφη Πάπας Φραγκίσκος

Και όμως, αυτή η φράση βγήκε από τα χείλη του Πάπα Φραγκίσκου. Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, το internet σπάει τα εμπόδια και τους φραγμούς μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές αντιλήψεις καθώς τους προσφέρει το χώρο να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις διαφορετικές απόψεις τους.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του για την Catholic Church's World Communication Day, ο Πάπας βρίσκει το διαδίκτυο ως ένα «ανατρεπτικό», «επαναστατικό» μέσο για την ανθρωπότητα και όχι για την τεχνολογία. Ισχυρίστηκε πως η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται στην δυνατότητα να μπορούν οι άνθρωποι να συζητούν για πολιτικά, θρησκευτικά και οικονομικά ζητήματα με ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω, καθώς αυτή η δυνατότητα μπορεί να οδηγήσει σε μια «ενωμένη παγκόσμια οικογένεια».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατανοεί, ότι οι άνθρωποι γενικότερα χρησιμοποιούν το internet για να αναζητήσουν ανθρώπους «ομοϊδεάτες» και να ενισχύσουν τις απόψεις τους. Σε σε μια κίνηση που θα ταρακουνήσει τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας, κάλεσε τους καθολικούς να κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο Πάπας με άλλα λόγια θέλοντας να αναζητήσει την αλληλεπίδραση των διαφορετικών θρησκειών πιστεύει πως και η «άλλη», η διαφορετική άποψη αξίζει να ακουστεί, αρκεί να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει ότι οι προσωπικές του απόψεις δεν είναι και οι μόνες έγκυρες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πιστεύει πως αν το internet χρησιμοποιηθεί ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και όχι ως μέσο προσπάθειας ενστερνισμού κάποιου δόγματος (εν προκειμένω μάλλον θρησκευτικού), τότε ίσως  η Καθολική Εκκλησία κατορθώσει να φέρει τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά.

 

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+